Hírek

2015.12.17. 20:24

Százszorszép karácsony - Lélekemelő ünnepi műsor az evangélikus templomban

Dunaújváros - Mindenki készül a karácsonyra, így a Béke városrészi Százszorszép Óvoda is. Játszóházzal és gyönyörű karácsonyi műsorral tették szebbé a szünet előtti hetet az óvodásoknak.

Szabó Szabolcs

Az óvoda gyermekei és dolgozói nagyon szeretik a karácsonyt és az adventi készülődést. Minden év decemberében egy kis ékszerdobozzá válik az intézmény, a csoportok gyönyörűen feldíszítve, kivilágítva, karácsonyi pompában várják nap, mint nap a gyerekeket.

A Mikulás megérkezése után, a hosszú adventi készülődés alatt, mézeskalácsot és süteményt készítettek az ovisok. Határt nem ismerő kreativitásukat a keddi karácsonyi játszóház alkalmával élhették ki: papírgurigából készítettek rénszarvast, színes papírból fenyőfát és csengőt, tortapapír és mágnes segítségével pedig angyalkás hűtőmágnest kreálhattak a lurkók.

Emlékezetes ünnepi műsorcsokorral köszöntötték a szülőket, testvéreket, barátokat a Százszorszép gyerkőcei, az óvoda munkatársai és a fellépő vendégek az evangélikus templomban 
Fotó: Zsedrovits Enikő

Bár hó még nem esett, a karácsonyi hangulatot biztosította a játszóház alatt szóló karácsonyi dalok széles repertoárja.

Szerda délelőtt a csoportok karácsonyfái alá sok szép ajándék, az asztalra ünnepi ebéd is került, desszertnek pedig szaloncukor járt. Már mindenki nagy izgalommal várta, és készült a délutáni karácsonyi ünnepségre, amelyet idén az Evangélikus templomban tartottak.

Fehér ünneplőbe öltözött gyerekek és szülők foglaltak helyet a templomi padsorokban. A műsor ünnepi köszöntővel kezdődött, majd a színpadra vonultak az intézmény dolgozói és gyerkőcei, akik karácsonyi dalokat énekeltek és verseltek. A produkció után a hat tagú Szironta Együttes következett, akik angyali hangon szóló csengettyűikkel varázsoltak ünnepi hangulatot a templomba. Csengő bongó dallamok után a Baracs Táncegyüttes adott elő egy táncos betlehemi játékot.

Az ünnepséget láthatóan nagyon élvezték kicsik és nagyok, hiszen a Százszorszép karácsony egy különleges ünnepi élmény jelentett minden résztvevő számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!