Hírek

2015.05.11. 14:08

Korszerűbb fürdő, de még műfüves pálya is lesz a Százszorszép óvodában

Dunaújváros - Tovább szépül a Százszorszép óvodai egység a Béke városrészben: például új fürdőszobával.

Pekarek János

Akadálymentes feljárót építenek a Béke városrészi Lajos király úton álló Százszorszép óvodai egységhez: a majdan térkővel burkolandó építményt a város önkormányzata készítteti az intézményhez. Egyelőre a feljáró alapozásán dolgoznak a szakemberek.

Ez a munka is része annak a fokozatos fejlesztésnek, amit az önkormányzat fizet az óvodáknál. Korábban például négy új erkélyajtót cseréltek ki az óvodában. De folyamatban van egy kicsi, ám annál célszerűbb, műfüves (!) foci- és kosárlabdapálya építése is: várhatóan ősszel avatják majd fel a gyerekek balesetmentes testedzését szolgáló létesítményt.

Mindezzel egyidőben további munkák is zajlanak a Százszorszépben. Tavaly két óvodai fürdőszobát korszerűsítettek az úgynevezett Hankook-pályázat segítségével: most a harmadik fürdő átépítése van soron.

Mint M. Markovics Évától, az egység vezetőjétől megtudtuk: a város határában álló gumiabroncs-gyár minden évben pályázatot ír ki dolgozói számára. Az ő ötletük, kivitelezési elképzeléseik nyomán döntenek arról, hogy mennyi pénzzel, anyaggal támogatják a közösségi élet feltételeit javító tervek megvalósítását. Mivel az egyik óvodás gyerek szülője a Hankookban dolgozik, többször is pályázatot nyújtott be a végletesen elhasználódott óvodai fürdőszobák korszerűsítésére sikerrel!

Balogh Lajos, a Százszorszép óvodai egység karbantartója a felújítási munkák közepette
Fotó: Ady Géza

A két, tavaly felújított fürdő után most a harmadikra is megnyerték a pénzt a gumiabroncs-gyártól. Jövőre talán az utolsó, negyedik fürdőszoba is megújulhat a semmi luxust, de mindent, ami célszerű! elv alapján.

A felújítási munkák már megkezdődtek - mégpedig, ahogyan ez szokásos és szükséges: a bontással. Ennek egy pillanatképét láthatják fényképfelvételünkön. Néhány hét, és az óvodai élethez igazított ritmusban zajló munkák új fürdővel gazdagodnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!