Hírek

2014.12.21. 10:55

Helyiek segítettek dunaújvárosi családokon

Szombaton délelőtt tartották meg a dunaújvárosi családokat segítő Angyaldoboz gyűjtőakció hivatalos átadását, a felhívásra háromszáz ajándékcsomag érkezett.

Gallai Péter

A Tourinform iroda szervezésében lebonyolított gyűjtés során, a kezdeményezéshez csatlakozóknak köszönhetően a város több pontján lehetett leadni az adományokat, amelyek idén is szép számmal gyűltek össze. A dunaújvárosi magánszemélyek, cégek, intézmények végül háromszáz csomaggal igyekeztek hozzájárulni a nehéz sorban élő családok karácsonyához. Az ajándékok átadását szombaton tartották, amelyen Gombos István alpolgármester képviselte az önkormányzatot, s mindenkinek hálásan köszönte az önzetlen felajánlásokat, majd segített kiosztani a megjelentek között az angyaldobozokat. A meghívottak kiválasztásában a Vöröskereszt helyi szervezete és a családsegítő szolgálat segédkezett.

Ezen a napon egyébként nemcsak a játékok, könyvek és egyéb meglepetések csaltak mosolyt sok gyermek arcára, ugyanis a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos gyűjtése után - az egyik helyszín Dunaújváros volt - tartós élelmiszereket is átnyújtottak a megjelent családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!