Hírek

2015.01.18. 16:20

Széchenyis felvételi - Magyarból, matematikából töltöttek ki feladatlapot

Háromszázharmincegyen felvételi feladatokat oldottak meg, harmincan pedig szintvizsgáztak szombaton a Széchenyi István Gimnáziumban.

Körmendi Erzsébet

A Széchenyi szinte valamennyi terme megtelt diákokkal szombaton délelőtt fél tízkor, az aulában pedig az izguló szülők várták a fejleményeket: ilyen sok tanuló talán még soha nem felvételizett a gimnáziumban. Oka lehet ennek az, hogy Dunaújvárosban csak a Pannon Oktatási Központ, illetve a KLIK-hez tartozó középiskolák közül egyedül a Széchenyi hirdetett felvételit, a többi intézmény – idén már a Rudas és a Bánki is – úgy döntött, hogy a hozott pontok alapján rangsorolja majd az oda jelentkező nyolcadikosokat. A Széchenyiben viszont fele-fele arányban esik latba a hozott, illetve a felvételin szerzett pont. Természetesen a matekos és a magyaros osztályokba a szaktárgy szerint külön is súlyoznak, a választott nyelvből pedig szóbeli vizsga is lesz.

Ódorné Müller Marianna igazgató elmondta, hogy a tegnap kitöltött magyar és matematika feladatsor értékelő lapját csatolni kell majd a felvételi jelentkezési lap mellé, ha olyan intézményt választ a diák, ahol a hozott pontokon kívül a szerzetteket is figyelembe veszik. A gimnázium szakos tanárai már szombaton délután elkezdték kijavítani a feladatsort, és folytatják a mai napon a munkát, illetve a javítást ellenőrzi egy másik tanár is, utána számítógépre viszik fel az eredményeket.

A szülők és a diákok január 23-án, pénteken 8 és 16 óra között nézhetik át az értékelőlapokat – másolatot mobil telefonnal és fényképezőgéppel készíthetnek róla – egy pedagógus jelenlétében, észrevételt pedig január 23-án, hétfőn tehetnek a Széchenyiben.

A gimnáziumban szombaton délelőtt 267 nyolcadik osztályos, valamint 64 negyedik osztály diák töltötte ki a felvételi feladatlapokat. Az intézmény nyolcévfolyamos gimnáziumának nyolcadikosa – harminc tanuló – pedig a kötelezően előírt szintvizsga miatt oldotta meg a magyar éa matematika feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!