Hírek

2015.04.12. 17:38

Hihetetlen mennyiségű szemetet szedtek össze az önkéntesek

Dunaújváros – A szombati takarítási akcióra összegyűlt szemétszedők száma igen, az általuk bezsákolt hulladék mennyisége és tartalma már nem volt annyira örömteli.

Gallai Péter

Nem maradt munka nélkül egy önkéntes sem, akik Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és a Dunaferr Horgászegyesület közös szervezésében rendezett takarítási akción részt vett. A szemétszedők a Lebuki patak Szent István híd és a Duna közötti szakaszát, a szabad strandot, valamint a horgásztanya környékét tisztították meg. A százhúsz önkéntes háromszázhúsz zsák mellett két, három köbméteres konténert töltött meg hulladékkal. Amelyből azt könnyebb leírni, hogy mit nem találtak – kis túlzással egy ház berendezését is összerakhatták volna az összegyűjtött és felelőtlen emberek által kidobált szemétből.

Az akcióban elítéltek, ötven közösségi szolgálatát töltő középiskolás (Bánki, Dunaferr, Széchenyi, Rudas), Baracs, Daruszentmiklós és Mezőfalva önkéntes tűzoltói és harminc horgász vett részt. Mellette a támogatók révén a szükséges kellékeket is be tudták szerezni, a horgászegyesület pedig finom ebédre látta vendégül a dolgozókat.

Az étvággyal nem olt gond, hiszen mindenki alaposan elfáradt a nap során. Az önkéntesek találtak rengeteg gumiabroncsot, műanyag székeket, izzósorokat, lámpabúrákat, műanyag flakonokat, kerti bútorokat, gumi medencét, televíziót, mosógépet, hűtőszekrényt, ágybetétet, üzemanyagkannát, olajat, építési hulladékot és még sokminden mást. Ezen felül a tűzoltók a patakmederben kivágták a kidőlt fákat is.

- Nem igaz, hogy a fiatalokat nem lehet motiválni, és nincs kedvük dolgozni. Értelmes és konkrét feladatot kell nekik adni. A fiúk és lányok közösen, cipekedtek, összekoszolták magukat, nagyon sok munkát végeztek és úgy láttam jól érezték magukat - mondta Orosz Csaba, aki két tűzoltó segítőjét, Székely Zoltánt és Megyeri Zoltánt külön kiemelte, majd hozzátette, hogy most ez a terület rendben van, ahogy kinézett szégyen volt, de most már jó ránézni. Nem kergetek álmokat, hogy ilyen tisztaság marad, de akik itt voltak, ők biztos nem fognak szemetelni - tette hozzá.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!