Hírek

2016.07.19. 20:01

Személycserék, döntések - Ellenzéki képviselők is helyet kaptak a fejlesztésekért felelős bizottságban

Dunaújváros - Hamarosan indulnak a Modern Városok Program keretében érintett városfejlesztési beruházások - többek között erről is szó volt a legutóbbi közgyűlésen, amelyen számos személyi kérdésről is döntöttek a képviselők.

Szabó Szabolcs

Kezdjük hát akkor a soros személyzeti változásokkal:

A Közbiztonsági és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöki tisztségéből visszahívták Izsák Mátét, helyette Pintér Tamást választották meg.

Közben Izsák Mátét az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnökének választották.

Hingyi Lászlót visszahívták a Pénzügyi Bizottságból. Helyette Sztankovics László ül majd be az illetékes bizottságba, akit a hétfői közgyűlésen visszahívtak az oktatási bizottságból.

Nagy Zoltánnét pedig a Közbiztonsági Bizottságból hívták vissza.

Cserna Gábor hétfőn bejelentette, államtitkári javaslatra pártközi bizottságot hoznak létre
Fotó: Ady Géza

A szeménycserés döntések mellett Cserna Gábor polgármester arról is tájékoztatta a közgyűlést, hogy a Modern Városok Program keretében történő beruházásokról érdemben egyeztetett a hónap elején Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettessel.

A Csepreghy az egyeztetésen azt javasolta Dunaújváros polgármesterének, hogy hozzon létre egy négytagú munkacsoport a fejlesztések és az ehhez kapcsolódó munkák pontos értékelésére és meghatározására. Mint a közgyűlésen Cserna kifejtette, minderre két komoly, a választói akaratot képviselői csoportot lát, mint megnevezte ez a Jobbik és az MSZP. Ennek szellemében a munkacsoport elnöke Szepesi Attila, a gazdasági és stratégiai ügyekért felelős alpolgármester lett, a bizottságban helyet kapott Hingyi László, Pintér Attila és Pintér Tamás képviselők. A fent említett program bejelentése korábbi bejelentése után a város gazdasági ügyekért felelős polgármestere Szepesi Attila több fórumon is kijelentette, a városvezetés kiemelt célja, hogy mielőbb visszavásárolja a hosszú idő óta lakat alatt álló élményfürdőt, az azt tulajdonló bankcsoporttól. Lapunk nem hivatalos információi szerint e témakört érintő tárgyalások jelenleg is zajlanak.

A közgyűlés zárt ülésén arról döntöttek a városatyák, hogy az önkormányzat a jelenlegi számlavezető pénzintézetével szerződést bont majd, valamint az leendő számlavezetővel tárgyalásokat kezdeményez - áll lapunknak küldött közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!