Hírek

2016.12.22. 20:05

Szemétdomb a szelektív gyűjtőnél: megtiszítva

Dunaújváros - Ez az ügy megoldódott, de könnyen lehet, hogy itt vagy másutt, de hamarosan újrakezdődik.

Pekarek János

Megoldódott az az ügy, amelyre olvasóink hívták fel a figyelmünket, s amelyhez Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő közbenjárását kérték, kértük.

Lőrinczi Konrád (balra) Várkonyi Zsolt főszerkesztővel a helyszínen Fotó: Ady Géza

Mint megírtuk, a Batsányi utcában, az élelmiszerbolt mögött álló szelektív hulladékgyűjtő konténerek környékén kapitális mennyiségű, csak részben szelektív hulladék halmozódott fel.

A környéken lakók szerint távolról szállítják oda az illegálisan lerakott (kis részt szelektívnek nevezhető) hulladékot városlakók: autókból pakolják ki kora reggelente.

Lőrinczi Konrád, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: több lépcsőben oldódott meg a probléma. Felvette a kapcsolatot a Dunanett Zrt.-vel, amely a városi szemétszállítást és szelektív hulladékgyűjtést végzi, és kérte a céget, hogy vigyék el azt a szelektív hulladékot, ami felhalmozódott a gyűjtő körül. Felvette a kapcsolatot a polgármesteri hivatal szakembereivel is, és kérte, hogy sürgősséggel rendeljenek konténert, szállíttassák el azt az illegálisan lerakott hulladékot a helyszínről, ami már semmiképp sem nevezhető szelektívnek.

Ez meg is történt - némi fennakadással, mert a két lépés között (miután a Dunanett elvitte a szelektív lerakatot, de még mielőtt a polgármesteri hivatal konténere megérkezett volna) ismét akadt egy renitens városlakó, aki újra telepakolta a szelektív gyűjtő környékét hulladékkal... Ám a lényeg, foglalta össze a képviselő, hogy a lehető leggyorsabban tiszta lett a környék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!