Hírek

2016.04.24. 13:50

Szemétszedést hirdetett a helyi horgászegyesület a Duna-partra

Dunaújváros - Egy kiváló paprikáskrumpli és a jó hangulat volt a jutalmuk a szombati szemétszedő önkénteseknek.

Pekarek János

Elképesztő eredménnyel zárult az idei Országos Horgász Környezetvédelmi Nap Dunaújvárosban, amelynek keretében szemétszedést hirdetett a helyi horgászegyesület a Duna-partra.

Az elképesztő az volt, hogy tavaly is bejárták ugyanazokat a területeket, amiket az idén, összeszedve a szemetet a szabad strand öblének partján körös-körül, és a kikötői öbölben is a füzesben, valamint a villamos-távvezetéktől a horgásztanyáig, és a tanya területén belüli parton. Tehát elméletben mindössze egy esztendejük volt a szemetelőknek, hogy ismét megtöltsék a partot szeméttel.

Sikerült...

Használt mosógépmotortól kezdve rozzant székekeig szinte mindenféle mozdítható áruból talált valamit az a jó negyven tagú társaság, akik a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület felhívására összegyűltek a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) felkérésére szervezett környezetvédelmi napra. A legtöbb szemét persze olyasmi volt, ami a városban is megtalálható, gyakorlatilag bárhol: műanyagpalack, papírzsebkendő, cigarettásdoboz, sörösdoboz.

Végül egy nagy konténer púpozva megtelt, és emellett még több tucat nagy műanyag zsákot töltöttek meg a résztvevők.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!