Hírek

2014.04.14. 14:25

Szemétre vadásztak Perkátán

A Pénzügyőr Egyesület Vadásztársaság immáron hetedik éve minden tavasszal elindul, hogy a település külterületét megtisztítsa az oda elhelyezett szeméttől, hulladékoktól.

Munkatársunktól

– A miénk volt az első ilyen akció a faluban, s ez segített a környezettudatos gondolkodás kialakulásában. Az legelső ilyen alkalommal öt-hat traktornyi szemetet vittünk el. A gyűjtéskor Perkáta önkormányzata mindig vállalja a szemét elszállításának díját – mondta Tercsák Lajos a vadásztársaság elnöke.

A kezdeményezés fontosságát hangsúlyozva, elmondta, hogy a vadak érdekében lényeges, hogy ne legyen tele az erdő sebesítő szilánkokkal és szeméttel, amitől különféle betegségeket kaphatnak el.

Népes csapat rakott rendet, középen Tercsák Lajos főszervező (Fotó: Papp Péter)

Az ötven fős csapat megtisztította a Kis-perkáta, Bárányjárás, Csiró, Mélyvölgy és a szőlőhegyi utakat. A szervező egyesülethez az idén az önkormányzat, a Perkátai Polgárőrség Egyesület, a Természetvédő Egyesület és a Forrás Kft. csatlakozott.

A Pénzügyőr Egyesület Vadásztársaság és a Perkátai Polgárőrség közös célja, hogy óvják, és tisztán tartsák környezetünket védjék és tisztán tartsák környezeti értékeinket. Ezt alapul véve évente többször vesznek részt és szerveznek takarítási napot Perkáta kül- és belterületeink. A jövőben is szívesen várják a segítőket! A perkátai Természetvédő Egyesület részéről Papp Péter elmondta, hogy a környezet szebbé, jobbá tétele fontos számunkra, hiszen ezért alakult az egyesületük. A jövőben csatlakozni fognak a TeSzedd akcióhoz is.

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!