Hírek

2015.05.28. 14:16

Véget ért a Szent Angéla Szolgáltató Központ tevékenysége

Dunaújváros - Véget ért a Szent Angéla Szolgáltató Központ tevékenysége, mert lejárt a pályázat. De folytatni akarják!

Pekarek János

Húszhónapi munka után végéhez érkezett a Szent Angéla Szolgáltató Központ tevékenysége. A Dunamenti Regionális Népfőiskola uniós támogatással megvalósított projektje kapta a sérült emberek védőszentjének nevét.

A 2013. október elsején kezdődött program célja az volt, hogy a Szent Angéla Szolgáltató Központ felderítse, felkarolja a városban és környékén (Baracson, Daruszentmiklóson, Előszálláson, Kisapostagon, Mezőfalván, Nagykarácsonyban, Nagyvenyimen, Rácalmáson) élő megváltozott munkaképességű embereket. Támogassa e többnyire hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő, foglalkozási rehabilitációban részesülő munkavállalókat abban, hogy a munkaerő-piacon eséllyel szerepeljenek. Javítsa helyzetüket felkészítéssel, tréningekkel, szakmai és információs tájékoztatással, munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával. Ezzel a népfőiskola hét munkatársa foglalkozott.

Pillanatkép az egyik felkészítésről a Szent Angéla Központban. Szemben Mogyorósi Ágnes, dr. Kántor Károlyné, Kecskés Rózsa

A kissé kacifántos pályázati megfogalmazás valójában azt jelentette, hogy a Szent Angéla Szolgáltató Központ munkatársai felkutatták a megváltozott munkaképességű embereket. Ehhez tartozik, mondta dr. Kántor Károlyné, a népfőiskola vezetője, hogy ma semmilyen (!) statisztika nem létezik arról, hogy valójában hány ilyen ember él a városban és a környező nyolc településen... Mindenképpen több, mint ahányat találtak.

Kecskés Rózsa, a program szakmai vezetője (mellette a Jószolgálati Otthon irányítója) elmondta: ami a munkaadókat illeti, kellemes csalódás érte őket, mivel a kis- és közepes vállalkozók nagyon jóindulatúan viszonyultak a kezdeményezéshez. Nincs annyi ember a népfőiskola nyilvántartásában, mint ahány munkahelyet a cégek felajánlottak! (Igaz, egy másik pályázat keretében támogatták a megváltozott munkaképességű alkalmazottak bérét, és nem kellett fizetniük a rehabilitációs járulékot.)

A Szent Angéla Szolgáltató Központ munkatársai 1238 megváltozott munkaképességű embert kerestek meg a városban és környékén. Közülük 255 embert sikerült bevonni különböző felkészítésekbe. Végül 88 embert tudtak elhelyezni 27 munkáltatónál, s közülük 64-en három hónapnál régebben dolgoznak!

Bár a pályázat véget ért, a népfőiskola szeretné folytatni a munkát, s védjeggyé tenni a Szent Angéla Szolgáltató Központ nevét.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!