Hírek

2015.07.08. 17:13

Négy kiváló szakember munkáját díjazta a kórház vezetése

Dunaújváros - Hagyomány, hogy a Semmelweis ünnepségen adják át a helyi kórház legrangosabb kitüntetését, a Szent Pantaleon Emlékérmet.

Szabó Szabolcs

A Szent Pantaleon Kórház keddi Semmelweis ünnepségében négy kiváló szakember vehette át az intézmény vezetésétől az kórház legrangosabb elismerését, a Szent Pantaleon Emlékérmet.

Dr. Bartos Gábor 1955-ben diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1967 és 1973 között a POTE II. sz. Sebészeti Klinikáján dolgozott adjunktusként Karlinger Gy. Tihamér, majd Kiss Tibor professzor mellett. A klinikán bevezette a sebészi varrógépek használatát, munkacsoportjával elkezdte az érsebészetet. 1971-ben, a bangladesi polgárháború idején tábori sebészeti részleget vezetett. 1973-ban osztályvezető főorvos lett a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet általános sebészeti osztályán egészen az 1997-es évi nyugdíjba vonulásáig. 1970-ben kandidátusi, 1995-ben Ph.D. oklevelet szerzett. 2003-ban elnyerte az Érbetegségek Szerkesztőbizottsága által alapított Legjobb publikációért díjat.

Stipkovits Gabriella, Molnár Rozália, Dr. Treit Zoltán és Dr. Bartos Gábor a Szent Pantaleon emlékhely előtt a kórház aulájában
Fotó: Ady Géza

2011-ben elnyerte ugyanennek a testületnek Nagydíját. Bangladesi kiküldetéséért Az egészségügy kiváló dolgozója lett. Dunaújvárosi munkájáért kétszer kapott miniszteri dicséretet, továbbá miniszteri díszoklevelet és Dunaújváros Egészségügyéért kitüntetést. A Magyar Sebész Társaság Jubileumi 100. Kongresszusán, 2006-ban megkapta a Magyar Sebészetért Emlékérmet .

Dr. Treit Zoltán 1997-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. A Sürgősségi osztály (SBO) indulásától, 2006-tól műszakvezető szakorvosként dolgozott, 2013-ban főorvosi kinevezést kapott. Az SBO műszakvezetőjeként az egész kórház ügyeletvezetői feladatait ellátja, munkaköréből adódóan az egyes sürgősségi kórképek teljes körű ismeretével rendelkezik áll az elismeréshez csatolt méltatásban.

Molnár Rozália 1978-ban végzett általános ápoló és asszisztensként Budapesten, majd ez év augusztusban helyezkedett el a Szent Pantaleon Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. 1980-ban szülésznői, majd 1989-ben felnőtt szakápolói végzettséget szerzett. 2002-től a szülészet-nőgyógyászati osztály főnővéri feladatait látja el. 2006-ban a Pécsi Tudományegyetemen diplomás ápolóként végzett.

Főnővéri kinevezése óta az egyre több nehézségekkel járó szervezői munkáját nagy hozzáértéssel, körültekintéssel az osztályon dolgozók megelégedésére látja el hangzott el az ünnepségen.

Stipkovits Gabriella 1988-ban kezdett a Szent Pantaleon Kórházban dolgozni, adminisztrátorként. 1993-ban bérszámfejtő, majd 1994-ben munkaügyi előadó, majd 2000-ben főelőadó lett. A szakmai tudását folyamatosan fejlesztette, 2000-ben személyügyi szervezői diplomát szerzett Pécsett, majd 2012-ben Jogi szakokleveles javadalmazási szervező szakon másoddiplomázott. 2004-től munkaerő és bérgazdálkodási csoportvezetői feladatokat látott el, majd 2011-ben osztályvezetőnek nevezték ki. Széleskörű tudással rendelkezik a munkajogban, a humánerőforrás területén, a költségvetést terén - hangzott el az elismerés átadásakor.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!