Hírek

2017.09.05. 18:55

Vezetőváltás a kórház gasztroenterológiai osztályának élén

DUNAÚJVÁROS A Szent Pantaleon Kórház gasztroenterológiai osztályvezető főorvos, dr. Varga Szabó Lajos szeptemberben megkezdte felmentési idejét, az év végén pedig nyugdíjba vonul.

DH-információ

Dr. Varga Szabó Lajos 1978-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen általános orvosként. Pályafutását a veszprémi kórházban kezdte, majd 1980-ban került Dunaújvárosba körzeti orvosként, de még abban az évben jelentkezett a kórház belgyógyászati osztályára. 1985-ben jeles eredménnyel szakvizsgázott belbetegségekből, majd 1996-ban gasztroenterológiából. 1989-ben adjunktusi, 1996-ban főorvosi, majd 1998-ban vezető gasztroenterológus főorvosi kinevezést kapott. 1994-től ellátta a belgyógyászati osztályvezető-helyettesi feladatokat is.

A Szent Pantaleon Kórházban a főorvosi értekezlet napirendjének elején dr. Mészáros Lajos főigazgató (j) köszöntötte és búcsúztatta dr. Varga Szabó Lajos gasztroenterológiai osztályvezető főorvost (b) abból az alkalomból, hogy szeptemberben megkezdte felmentési ideje letöltését, és ezt követően az év végén nyugdíjba vonul Fotó: SZPK

2003-ban kapott megbízást a belgyógyászati osztály gasztroenterológiai részlegének vezetésére, s mivel 2012-ben a gasztroenterológia önálló osztállyá vált, osztályvezető főorvosi kinevezésben részesült. Érdeklődését a belgyógyászaton belül kezdetben a diabetológia keltette fel, e szakterületen 1996-ban elnyerte a Magyar Diabetes Társaság Diabetológus Orvosa címet. A gasztroenterológiára is nagy figyelmet fordított már a '80-as években, amely elhivatottságát az ezen a területen elért szakmai sikerek fémjelzik. Rendszeresen részt vett szakmai továbbképzéseken, kongresszusokon, számos tudományos előadást tartott. Tagja volt az intézmény tudományos bizottságának.

Munkáját precízen, lelkiismeretesen, magas színvonalon végezte. Kreativitása, rendszerszemlélete is hozzájárult ahhoz, hogy szakmai ismeretei és szorgalma segítségével kiváló orvossá váljék. Mind a betegekkel, mind a kollégáival való kapcsolata példaértékű. Humánus viselkedése, lelkiismeretessége, kötelességtudata, mély empátiája következtében betegei szeretik, tisztelik.

Kiemelkedő szakmai, vezetői tevékenysége és teljesítménye, a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartó munkája alapján 1999-ben Szent Pantaleon Emlékérmet vehetett át.

A gasztroenterológiai osztály vezetésére szeptember 1-jei hatállyal dr. Fekete Ramóna kapott megbízást.

Az osztály élére dr. Fekete Ramónát nevezte ki dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója Fotó: SzPK

A doktor 37 évet dolgozott a Szent Pantaleon Kórházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!