Hírek

2014.07.21. 17:20

Rácalmás: elkészült a bölcsőde és felújítják az óvoda egy részét

Rácalmás - Az óvodában nyári szünet van, a bölcsődét még nem adták át hivatalosan. A szakemberek dolgoznak nagy erőkkel az intézményben.

Körmendi Erzsébet

Németh Zoltán, Zsigmond László, Laza Zoltán, Papp Károly (Fotó: Ady Géza)

Az önkormányzat két beruházási ütemben 400 millió forintnál többet költ ebben az évben az új bölcsőde építésére és az óvoda kúria részének a felújítására. Schrick István polgármester kiemelte az új udvart, amelynek különlegessége az ütésgátló gumi burkolat a játékok alatt és körül, amely megvédi a gyerekeket a sérülésektől. A komplex mászókák, a mérleghinta mellett megtalálható a régi pörgő természetesen új köntösben , ezen még a szülők is forogtak gyermekkorukban. Pálinkás Tiborné óvodavezető büszke az új udvari kemencéjükre is, amely mellett sparhert is lesz, ahol együtt süthetnek, főzhetnek majd a gyerekekkel.

A település új intézménye, a bölcsőde elkészült az óvoda bővítéseként. A beiratkozás idején összesen 33-an jelezték igényüket, a létszámkeret viszont két csoportba összesen 26 kisgyermek felvételét tette lehetővé, a többiek várólistára kerültek.

A bölcsődéseknek külön kert és játszórészt alakítottak ki az udvaron. Az új épületben alakították ki a konyhát, öltözőt és az intézmény kazánházát.

A bölcsőde falszomszédságában, az óvoda egykori kúria részét újítják fel most a szakemberek. Megújul az udvar, ahogyan arról már szóltunk az előbbiekben. A játékokat, a tér kialakítását tegnap ellenőrizte a tervező, a kivitelező és a beruházó képviselője a helyszínen. Az épületrészben még dolgoznak a szakemberek: a két csoportszobát felújítják, valamint gazdasági irodákat, az egyik csoportnak mosdót hoznak létre abban az épületszárnyban.

Az óvodában jelenleg szünet van. A gyerekek augusztus 21-én térnek vissza a vakációról és veszik birtokba a a szépen felújított, bebútorozott tereket és az udvart.

Nagyjából egy hónap van hátra a felújított rácalmási Manóvár Óvoda és az új bölcsőde avatási ünnepségéig. A település és az intézmény vezetői már készülnek az eseményre, összeállították a programot is.

A rendezvény augusztus 24-én, vasárnap délután négy órakor lesz a helyszínen. Az ünnepség és a program idejére lezárják a Szigetfő utca óvoda előtti szakaszát ahogyan a városháza avatásakor is volt , mert az óvodások műsora, valamint az Alma zenekar koncertje után este Old Boys szórakoztatja a helybélieket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!