Hírek

2015.06.01. 13:01

Kívül-belül egyaránt megújult a nagyvenyimi óvoda és a polgármesteri hivatal

Nagyvenyim - Az energetikai fejlesztés egyúttal külső és belső megújulást is jelentett az óvodában és a polgármesteri hivatalban. A modernizált intézményeket hétfőn hivatalosan is birtokba vették a gyerekek, dolgozók.

Körmendi Erzsébet

Az intézmények energetikai fejlesztése az előző önkormányzati ciklusban kezdődött, amikor elnyerték a több mint százmillió forint támogatást a beruházásra. Kaiser Katalin polgármester ezt külön is megköszönte a tegnapi záró rendezvényen elődjének, Szabóné Lőrincz Ilonának. Maga a beruházás viszont már a jelenlegi képviselőtestület regnálása alatt kezdődött el, az óvodai például november 3-án, és fél évet igényelt. A szülőknek is köszönetét fejezte ki az elöljáró, mert nagyon sokat segítettek a költöztetésben, együttműködtek a felújítás hónapjai alatt, amikor gyermekeik Dunaújvárosban, a Béke városrészi óvodában töltötték a mindennapjaikat. Helyi vállalkozó, Tóth Lajos az utaztatásban, a galambász egyesület elnöke, Székely István a reggeli gyülekezőkor segített, ugyanis a galambászház volt a bázis reggelente és délutánonként, ahonnan indultak és érkeztek a buszok a gyerekekkel.

A nagyvenyimi Nefelejcs Napköziotthonos Óvodába járó gyerekek műsorral köszöntötték a záró rendezvény vendégeit. Elöl Pintér Johanna és Sipos szilvia táncol. Czékmann Lászlójé dajkaként, Gaszlerné Szimon Irén és Tóthné Buzási Olga óvónőként irányította a csemetéket. Szépek lettek a csoportszobák, ez látszik a képen is

A Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda teljes körű energetikai megújítása több mint 145 millió forintba került. Mindkét intézményt korszerű hőszigeteléssel, új nyílászárókkal, valamint minden évszakban megfelelő hőmérsékletet biztosító, hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel látták el. Ennek, valamint a megújult elektromos hálózat energiaigényének tetemes részét biztosító napelemes kiserőműveknek köszönhetően nemcsak az épületek fenntartási költségei csökkentek jelentősen, hanem a használatuk is kényelmesebbé és egészségesebbé vált.

Dr. Galambos Dénes akire korábban alpolgármesterként, aztán kormánymegbízottként, most országgyűlési képviselőként számíthatott a lakóhelye elmondta, hogy Gábor fia ebben az óvodában gyerekeskedett, tehát szülői szálak is fűzik az intézményhez, amelynek az utcájában laktak évekig. Elismeréssel szólt Benedekné Sajti Julianna óvodavezetői tevékenységéről, majd arról, hogy Nagyvenyim jól teljesített az előző időszakban is, hiszen bővítette az egészségházát, elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer, játszótér és görpálya épült az iskola udvarán, lezárult a környező településekkel közös szennyvízberuházás is. Az országgyűlési képviselő szólt a folytatásról, a Területi Operatív Programban rejlő fejlesztési lehetőségekről is.

A köszöntők után átvágták az ajtón átívelő nemzeti színű szalagot, majd a résztvevők megnézhették a szépen felújított belső tereket, a csoportszobákat, ahol a burkoló borításokat és az új ágytartó szekrényeket az önkormányzat saját forrásból tette hozzá a beruházáshoz. A gondos kivitelezésre bizonyíték: a falburkolásnál meghagyták a mesejelenetek ábrázoló szép festményeket.

A záró rendezvény programja a másik helyszínen, a polgármesteri hivatalban folytatódott, ahol szintén kívül-belül megújult, energetikai szempontból modernizált épületben látták vendégül a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!