Hírek

2014.01.06. 14:00

Szép lett a rácalmási bölcsőde

Rácalmás Befejezéséhez közeledik a kisváros új és szinte közkívánatra épült intézményének, a bölcsődének az építése. Az átadás viszont még várat magára.

Körmendi Erzsébet

A fiatal szülők szinte minden közmeghallgatáson, fórumon megkérdezték az elmúlt években: mikor épít bölcsődét az önkormányzat, mert nagy szükség lenne rá. Az édesanyák szeretnének visszatérni a munkahelyükre, mert két fizetésből tud csak megélni a család, de Dunaújváros bölcsődéiben nem fogadják a vidékieket.

A rácalmásiaknak nem kell már sokáig várniuk: az önkormányzat saját beruházásában elkészült a bölcsőde, mégpedig az óvoda új épületszárnyaként.

Fotó: Ady Géza

A kétcsoportos gyönyörű intézménynek saját bejárata, terasza és kertje lesz, hogy a csöppségek ne az óvodásokkal közös udvarban játszanak majd. Az intézmény átadására azonban még várni kell, mert a kivitelező folytatja a beruházást, az óvoda korszerűsítésével, bővítésével. A csoportszobák ugyanis nagyon kicsik, azokat átalakítják a szabványoknak megfelelően, hogy tágas terük legyen az ovisoknak. Tanítási időszak lévén szükség van minden helyiségre, és az óvodások az új bölcsődei szárnyban lesznek elhelyezve addig, amíg a saját csoportszobáik elkészülnek.

A tervek szerint szeptemberben nyit a bölcsőde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!