Hírek

2016.08.21. 19:25

Szép, mozgalmas ünnep Baracson - Falunap, díjátadó és közösségi programok

Baracs - Zsúfolt programcsomaggal ünnepelt három napot át Baracs község: szoboravatástól a tűzijátékig.

Szabó Szabolcs

Mint arról korábban olvashattak lapunkban, az ünnepi sorozat csütörtökön délután dr. Tibor Ferenc emlékfájának avatásával kezdődött, pénteken pedig a népdalkörök találkozójával, majd a fafaragó tábor új alkotásainak bemutatásával folytatódott.

Augusztus 20-án a település központi parkjánál 16 órakor gyermekprogramokkal indult a műsor, majd Kökény Attila és a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola néptáncosainak fellépésével folytatódott.

Az ünneplő közönséget a település polgármestere Várai Róbert köszöntötte, aki némi történelmi bevezető után kiemelte, ma is hűnek kell maradnunk a Szent István által lefektetett alapelvekhez és elvárásokhoz.

A köszöntők után Baracs Községért Díjat vehetett át: Baloghné Bitó Ildikó, Tóth Géza, a Kék Acél Kft. ügyvezető igazgatója.

Baracs Község Díszpolgára Díjjal ismerték el dr. Gáncs László munkáját.

Virágos Baracsért díjjal köszönték meg Körmendi Pálné - Kokasdi u. 106., Isztli Istvánné - Március 15. u. 17/A., Mészáros Györgyné - Ifjuság u. 42., Bálint Mihály - Ifjuság u. 31., Tóth Lászlóné - Széchenyi u. 121., Gubits Krisztina - Széchenyi u. 46., Paréj Jánosné - Széchenyi u. 11., Csillag Sándorné - Széchenyi u. 13., Sörös József Györgyné - Liget sor 47., Vancsura József - Ady E. u. 26., tevékenységét.

Az év polgárőre díjat Tatár István, az év tűzoltója elismerést pedig Horváth Gábor vehette át az ünnepi színpadon a település vezetőitől.

A díjátadót követően könnyűzenei koncertek szórakoztatták a szépszámú nagyérdeműt. A mulatság pedig az immáron hagyományos tűzijátékkal és a sárkánybállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!