Hírek

2017.05.19. 15:35

Szép virágokkal csinosították Mezőfalvát

MEZŐFALVA - Sokéves szép szokás Mezőfalván az utcák, terek virágosítása. A tavaszi akcióra általában májusban kerítenek sort a helyi civil szervezetek és intézmények aktivistái. Most sem volt másként.

Horváth László

A múlt héten a régi tanácsháza, ma klubhelyiségek udvarán gyülekeztek az önkéntes kertészek. Márok Csaba, a község polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy megbeszélésen egyeztettek a civil szervezetekkel, és több száz virágpalántát ültettek ki a közterületekre, illetve a központilag frekventált közösségi helyekre.

Az önkéntes kertészek minden évben csatlakoznak Fotó: H. L.

Az önkormányzat támogatásával muskátlikkal, szőlővirágokkal, valamint más növényekkel szépült a település. Közel ötvenen szorgoskodtak az idei virágosításon, ami mindig eredményessé teszi az akciót. Nem mellesleg szebb, kellemesebb látvánnyal köszönti a falu lakóit vagy a községbe érkezőket - informálta a Dunaújvárosi Hírlapot Márok Csaba polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!