Hírek

2014.07.14. 18:15

Rácalmás is benevezett a Virágos Magyarországért versenyre

Rácalmás idén is benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. A bíráló bizottság tagjai jártak a településen.

Körmendi Erzsébet

A húszéves múltra visszatekintő vetélkedőben mára közel háromszáz település vesz részt. Célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, valamint a természeti és épített örökség megőrzése és gyarapítása. Fődíjként két szerencsés nyertes képviselheti hazánkat jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

- Jelentkezésünk eredményeként júniusban héttagú szakértő zsűri látogatott városunkba, köztük volt kertészmérnök, környezetvédelmi- és turisztikai szakember egyaránt. A városházán Schrick István polgármester fogadta a látogatókat, majd az általános bemutatás után következett a szakmai munka. Közel 70 oldalas kérdéssorból álló zsűrilapokon feltett kérdésekre kellett megfelelnünk. Az önkormányzati kérdésekre dr. Györe Andrea jegyző és mellett Kazsoki Sándor adott szakszerű válaszokat, a turisztikai jellegűekre Bodnár Edina adott választ, a fásítással, a hulladékgazdálkodással, megújuló energiákkal kapcsolatosan Steiner Lajos tájékoztatta a zsűri tagjait, városunk közösségi aktivitásáról, összefogásról, a civil szervezetekről, egyesületekről, a vállalkozásokról, és az általuk végzett munkáról pedig én beszéltem - mondja Bodnárné Surányi Gabriella, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnökségi tagja.

A papírmunka után következett a személyes megtekintés. A bírálók láthatták a Milleniumi tó környékét, a Közösségi teret, a Széchenyi és Bay teret, a Szentháromság teret. Az útvonal érintette az ófalut, a Ráctemplomot, a Jankovich-kúriát, a Duna-partot, a Táncsics Mihály és Kulcsi utat, a Fő teret, az iskolát, a Művelődési házat, az orvosi rendelő környékét, a Martinász lakótelepet és a vasútállomást is. Kíváncsiak voltak a játszóterekre, sportolási lehetőségekre, vendégházakra

-  A bejárás során néhány jó tanáccsal is elláttak minket, tippeket és ötleteket is kaptunk, mit, hogyan lehetne még jobban, vagy másként csinálni, de kaptunk elismerő szavaikat is - összegezte a tapasztalatokat Bodnárné Surányi Gabriella.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!