Hírek

2016.03.02. 20:35

Szépkorúak báloztak

Előszállás – Szombaton tartotta az előszállási Rozmaring Nyugdíjas Klub a már hagyományosnak tekinthető bálját.

Makovics Dávid

– Mondhatnánk, hogy farsangi bál a miénk, de a maskarák, a színes jelmezek és öltözékek elmaradtak. Az elhangzott versekben viszont megjelennek ezek a motívumok, valamint jelképesen egy kis színes masnival a ruhánkon idézzük a farsangot. Jövőre majd talán mi is beöltözünk különféle jelmezekbe – mondta el Molnár Klára, a Rozmaring Nyugdíjas Klub vezetője a rendezvényen. Rövid, de lényegretörő beszéde után át is adta a színpadot a fellépőknek. Elsőként a Patakparti Óvoda növendékei adtak elő színes, esernyős táncot az óvónők vezetésével. Ezt követően a házigazda nyugdíjas klub hölgytagjai kedveskedtek szép népdalcsokorral a jelenlévőknek. Tóth Kriszta énekelt közismert dalokat – az egyik ének annyira megható volt, hogy többen is elérzékenyültek, köztük Kerlang Ferencné, mindenki Nusi nénie is, aki megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek erre a kis mulatságra.

A vendéglátó Rozmaring klub énekkara is gyönyörű dalokkal szórakoztatta a bálozó szépkorúakat Fotó: Makovics Dávid

Együtt ünnepeltek a rozmaringosokkal a Hagyományőrző Nyugdíjas Klub tagjai, a gondozási központ dolgozói, a Bicebócák, daruszentmiklósi jóbarátok és a Világjárók kis csapata is. Köszöntőjében kitért arra is, hogy január óta pénzadományokat gyűjt Pecsét István javára. Mostanáig közel 130 ezer forintot számláltak össze a civil szervezetek, intézmények, vállalkozások, magánszemélyek adakozásából. Egy ilyen kis lélekszámú falutól ez is nagy siker, mondta Kerlangné. Ezek után következett a finom estebéd amit már megszokottan, mindig kiváló minőségben Bányóczki Mihály főzött. Volt sütemény, pogácsa, bor, pálinka, na meg remek hangulat. A finom vacsora után tombola következett, majd Mészáros Gábor húzta a talpalávalót egészen késő estig. Bátran mondhatom, hogy sok fiatal megirigyelhetné a nyugdíjasok lendületét, jókedvét, hiszen mindenki úgy ropta, hogy azt a tinik is megirigyelhetnék. Mindenki bátran énekelte, nem csak a húszéveseké a világ...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!