Hírek

2013.09.02. 15:25

Szépséges óvoda várta a kicsiket

Perkáta - Az óvodások első napja nagyon mozgalmas volt a régi-új óvodában. Pályázati forrás jóvoltából kívül-belül megújult intézmény fogadta a gyerekeket.

Körmendi Erzsébet

Az intézmény felújítása tavasszal kezdődött, közben az ovisok másik perkátai intézményben kaptak helyet egészen a nyári szünet végéig - a kicsik gyorsan alkalmazkodtak és nagyon jól érezték magukat. A nyári pihenés után immáron a régi, megújult óvodában kezdhetik az évet.

Kovács Tiborné óvodavezető elmondta, hogy 137 gyermek kezdte ma a tanévet az óvodában, a gyermekeknek nagyon tetszett a felújított intézmény, a legkisebbek csak nyáron, a beszoktatás idején jártak itt és most a megújult intézményben kezdhettek.

Rónás Ferencné Andi néni figyeli a reggeliző gyerekeket (Fotó: Bogó Anikó)

Rónás Ferencné óvónőtől tudjuk, hogy az ő csoportjuk a Perkátai Szociális Központban került elhelyezésre a felújítás idejére. A csoportot otthonosan berendezték, nagyon szívesen fogadták őket és a gyermekek is örömmel mentek nap mint nap az új helyre. Rónásné Andi néni kérdezte az éppen reggeliző gyermekeket, hogy mi újult meg az ő kis csoportjukban, s elmondták, hogy szép új ablakaik vannak és hogy milyen szép színes lett a fal.

Az óvónő köszöni a szociális központ vezetőjének, és a szülőknek a költözések alkalmával nyújtott segítséget. Albertné Veres Nikoletta, a szülői szervezet elnöke szerint idén a költözködésekben, kisebb szépítkezésekben vettek részt. Az óvoda udvarába fákat, növényeket ültettek, sikerült kialakítani az udvarban egy olyan területet, ahol az óvodai rendezvények, ünnepségek zajlanak azóta is. Bízik abban, hogy a jövőben a szülők is ilyen aktívan tudják majd segíteni az óvodát és hogy további felújításokra is mód lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!