Hírek

2015.09.02. 17:24

Rendőrök, polgárőrök, városőrök segítenek az iskoláknál

Dunaújváros - Rendőrök, polgárőrök, városőrök segítik a forgalmat szeptember hónapban az iskolák környékén.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét kiemelt ügyként kezeli a szeptemberi tanévkezdést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.

A városban reggelente közlekedők szeptember első napjaiban már tapasztalhatták, hogy az oktatási intézmények közvetlen közelében a rendőrök mellett városőrök és polgárőrök is segítik a forgalmat. A tanév első hónapjában zajló program célja, hogy biztosítsa a balesetmentes közlekedést, és megakadályozza, mérsékelje az intézmények előtti torlódásokat, parkolási nehézségeket.

- Szeptemberben egy új és számos veszélyt rejtő közlekedési szituációhoz kell alkalmazkodni a diákoknak, az őket elkísérő, szállító szülőknek és az utakon közlekedőknek. Ebben próbálunk segíteni már megszokott akciónkkal, amelynek érezhető eredménye van - mondta el munkatársunknak Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, aki szerdán délelőtt a Móricz iskola előtti parkolóban beszélt a programról.

Dobi Zoltán rendőr a Móricz iskola előtt új helyzethez kell alkalmazkodniuk a tanévkezdés elején a közlekedőknek
Fotó: Ady Géza

– A Móricz iskola előtt a viszonylag szűk tér és a kevés parkolási lehetőség jelent gondot, mindehhez reggelente fél nyolc és nyolc óra között komoly forgalom társul. Itt a rendőrök és a városőrök segítségével egy körfogalomhoz hasonlóan irányítjuk a forgalmat az iskola előtti parkolókban, elősegítve ezzel a gyorsabb és a biztonságosabb haladást. Az iskolák többségénél van olyan veszélyforrás, ami kiemelt figyelmet igényel minden közlekedőtől. A Dózsa iskola előtt a tavalyi évben felszerelt közlekedési lámpa is például azt a célt szolgálja, hogy a diákok biztonságosan átkelhessen a Szórád Márton úton. Ezúton is kérném a városlakókat és a közlekedőket, hogy figyeljenek a diákokra és fogadják el az iskolák előtt szolgálatot teljesítő polgárőrök, városőrök, útmutatásait, hiszen azért dolgoznak, hogy minden diák biztonságosan el-, és hazajusson az iskolából – tette hozzá Németh Miklós közlekedésrendészeti osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!