Hírek

2017.03.07. 14:55

Hatvan évvel ezelőtt kötöttek házasságot

Mezőfalva - Enesei Mihály és Móró Julianna hat évtizedes hűségüket erősítették meg újra. Soha nem volt köztük nézeteltérés, amire a mai napig nagyon büszkék

Horváth László

Sokan kutatják, mi is a hosszú, boldog házasság titka? Recept eddig még nem készült hozzá, viszont van rá példa, melyek közül az egyiket éppen a szépkorú pár bizonyította. Március 5-én, vasárnap népes családi körben ünnepelték a jeles évfordulót. A szeretetteljes, megható pillanatokat követően kérdeztük az idős házaspárt szerelemről, családról, életről.

- Nehéz idők voltak az 56-os forradalom után, de fiatalként mégsem akartunk tovább várni - emlékezett a régmúlt eseményeire Móró Julianna. A folytatásban elmondta: - Szerettük egymást és ez elég nyomós indok az egybekeléshez. Akkortájt korábban mentek férjhez a lányok.

Móró Julianna és Enesei Mihály hatvan év után újra hűséget esküdött egymásnak. A jeles évfordulón népes család vette körül az idős párt Fotó: Horváth László

Ahogy sok hasonló sorstársunk, mi is nulláról indultunk. Nem mondhattunk mellettünk nagy gazdagságot, viszont az egymás iránt érzett szeretet boldog családi élettel ajándékozott meg bennünket. Előszálláson ismerkedtünk össze, majd Dunaföldváron tartottuk az esküvőt. A házasságkötés után férjem a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinátnál kapott állást, ahol sok szép időt eltöltöttünk.

Mindig meg tudtuk beszélni a gondjainkat, így köztünk hangos szóra nem is emlékszünk, és ezt a példát mutattuk a gyerekeinknek is. A legnagyobb boldogságunk mi más lehetne, mint a gyerekeink, unokáink, dédunokáink közelsége. Szerencsére jut belőle bőven, mivel sűrűn töltjük együtt az időt.

Ugyanezeket a szavakat erősítette meg érdeklődésünkre Enesei Mihály. A motorszerelőként tevékenykedő mesterember egész életében keményen dolgozott és a házkörül is elvégzett minden teendőt.

Miként is állt a nősüléshez? - erről érdeklődtünk ebéd előtt.

- Akkoriban egészen másként gondolkodtak az emberek, ha a párkapcsolatról kellett dönteni. A hűség örökké tart, ha becsüljük egymást. 26 éve lakunk Mezőfalván, előtte Ménes majorban szolgálati lakásban éltünk. Bárhova sodort minket az élet, és bármilyen próbatétel elé is állított, mindig összetartottunk.

Hatvan év közös élet olyan nagy idő, amit csak azok élhetnek meg, akik végig kitartanak egymás mellett. Az Enesei házaspár példája mutatja, létezik ilyen! Joggal lehetnek büszkék rá, hogy két lányuk, családjaik, öt unoka és hét dédunoka aranyozza be idős napjaikat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!