Hírek

2012.12.21. 17:16

Szeretethét: kitárta kapuit a Jószolgálat

Dunaújváros - Szeretethéttel tette páratlanná a szeretet ünnepe előtti adventi készülődést a Jószolgálati Otthon.

Körmendi Erzsébet

Karácsony közeledtével a Jószolgálati Otthon Közalapítvány idén is kitárta kapuit az emberi értékekre kíváncsi, szívmelengető  érzésre vágyók előtt. Az önkéntesek ezúttal is gondoskodtak arról, hogy meghitt hangulatban változatos és  valóban élményekben gazdag program várja a gondozottakat és az érdeklődőket. A Szeretethét áradatába december 17-én hétfő vetették bele magukat. Fényképezéssel kezdték a sort: a  Mezőföld Fotóklub élménybeszámolóját hallhatták a vendégek, majd a Jószolgálati Otthon zenekara szórakoztatta a  közönséget.

Stephan Lundh, az Acélbikák edzője pacsizott a Jószolgálati Otthon egyik kis gondozottjával (Fotó: Lázár Zsolt)

Vörös Csilla jóvoltából könyvtári ismeretek gazdagították az egyébként is igényes kínálatot, amit a Bartók Kamaraszínház művészei - Gasparik Gábor és Polgár Lilla - csak fokoztak játékukkal. Heftner Anna gyöngyfűzéssel tette színessé a kedd délelőttöt, majd a résztvevők  zumbával mozgathatták ki a kézműveskedés közben elgémberedett végtagokat. Tánc után Grácer Brigitta invitálta játékra a vendégeket, az otthon lakói pedig közös éneklésre várták a Széchenyi önkénteseit.

Az Acélbikák csapatából Fabian Lundh és Pavuk Attila is részt vett a találkozón (Fotó: Lázár Zsolt)

Másnap délelőtt a Digitál zenélt és  a PASE focistái látogattak el az otthonba, délután pedig az Acélbikák jégkorongozói vendégeskedtek a gondozottaknál - nagy élmény volt a találkozó. Kárpáti Gábor gitárzenéje, Tóth György diszkója zárta a napot, másnap pedig a Bánki énekkara nyitotta a sort, a  napközijének dolgozói színdarabot adtak elő. A csütörtök délutáni karácsonyi ünnepség után pénteken Suplicz Mihály táncházával, Pálfalvi Janó meséjével fejeződött be a Szeretethét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!