Hírek

2017.02.27. 20:05

Szeretettel, alázattal - A 95 éves Raffaela nővért köszöntötték Nagyvenyimen

Nagyvenyim - A kívülálló számára is érezhető volt a szeretet és a tisztelet, amellyel Raffaela nővért köszöntötték a 95. születésnapján tegnap délelőtt a Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonában.

Körmendi Erzsébet

Raffaela nővér szeméből törődés, alázat és emberség sugárzik kilencvenöt évesen is. Testét a hosszú, helyenként embert próbáló élet megannyi terhe tolószékbe kényszerítette idős korára, de lelke ma is szárnyal, kezének megnyugtató melegét jó érezni, és gondoskodó szeretetet tükröző szemének csillogása sem fakult egy jottányit sem az évtizedek alatt.

Raffaela nővér kilencvenötödik születésnapját ünnepelték tegnap a nagyvenyimi idősotthonban
Fotó: Ady Géza

Csodálatos asszony, akit születésnapján elsőként Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere köszöntött, majd az intézmény vezetője, Kiss Csaba tortával a kezében adta át a maga, az otthon lakóinak, valamint az esztergomi, szécsényi, siófoki kedvesnővér társak jókívánságait Raffaela nővérnek, aki 25 évvel ezelőtt az otthon első lakóinak egyike volt.

 

Az ünnepelt kedvesnővér Francz Katalinként látta meg a napvilágot 1922. február 27-én, ám csak a rokonai szólítják így. Mindenki másnak Raffaela nővér.

Raffaela nővér 1964-ben tett fogadalmat, akkor kapta a szerzetesi nevét is. A szerzetesrend visszaállítását követő évben, 1991-ben beállt a szegénygondozó nővérekhez. Először Szécsénybe, majd elsőként Nagyvenyimre ment. Amíg tudta, ott is rendezte a kápolnát. A mai napig minden nap imádkozik, szeret olvasni, és részt vesz a szentmiséken az otthonban és a templomban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!