Hírek

2012.12.18. 18:21

Szeretetvásár a Petőfiben

Dunaújváros - Szülők, tanárok készítette ötletes, kedves karácsonyi ajándékok közül válogathatnak még ma is a Petőfi iskola diákjai. Szeretet, vásár...

Körmendi Erzsébet

Ötletesebbnél ötletesebb, kézzel készült ajándékokra lelnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói az intézmény háromnapos szeretetvásárán, amelyet a szülői munkaközösség tagjai szerveznek már évek óta minden karácsony előtt. Szülők kínálják a szép kis  portékákat az igényesen megterített asztalokon az aulában. Bőséges és ötletes,  ünnepi a kínálat.

Katona József, Tőkési Zoltán, Jankovics Attila választ tetszetőset az  ajándékok közül, amit szülők kínálnak a  szeretet vásárban (Fotó: Lázár Zsolt)

A Petőfi iskola szeretetvásárának helyszínén megtudtuk az egyik szülőtől, Kiss Zoltánnétől, hogy  reggelente az első szünetekben szinte megrohamozzák a diákok a standot, és reklámtáskában viszik a fellelt kincseket.  Vajon hol  kapna bármelyik gyerek  húsz forintért, vagy annál kevesebbért - egy tízesért  - szívhez szóló apróságot?!  Megsúgjuk: sehol, csak itt, a Petőfiben. Mert a  szeretetvásárban  mindenre elég a zsebpénz, jut belőle a szülők, a testvérek, sőt, a nagyszülők karácsonyi meglepetésére. Nem véletlen, hogy népszerű a vásár. Az asztalokon kézzel készült mobiltelefon-tartó, angyalka, üdvözlőlap, fenyődísz, tojástartóból kivágott festett csengő és sok más kedvesség sorakozik. A szeretet  határtalan, ezt is bizonyítja, hogy  a vásári bevételt rászoruló gyerekek étkeztetésére használja fel a diákönkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!