Hírek

2014.04.24. 16:05

5-10 év szabadságvesztés járhat a molesztálónak

Dunaújváros - Fegyházból szabadult a 29 éves férfi, s még aznap újabb bűncselekményt követett el.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelméreerőszakkal és élet elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be az ellen a 29 éves férfi ellen, aki egy 12 éves fiút nemi vágyának kielégítésére akart kényszeríteni.

A vádlott november 17-én, korábbi hasonló erőszakos bűncselekménye miatt kiszabott fegyházbüntetésből történő szabadulásának a napján, Dunaújvárosban, a Hunyadi utcában az esti órákban a hajléktalan szálló irányába tartott, amikor figyelmes lett a felügyelet nélkül, gyalogosan arra közlekedő 12 éves fiúra. A sértettet követni kezdte, majd utolérve hátulról befogta a száját és a közeli erdő felé vonszolta. A vádlott megöléssel fenyegette a sértettet annak érdekében, hogy a kiskorú a nemi vágyát kielégítse.

A sértett beszélgetni kezdett a vádlottal azért, hogy annak figyelmét elterelje, majd amikor a vádlott a kezét elengedte, a sértett elrohant és az éppen arra felé közlekedő gépjármű vezetőjétől segítséget kért.

A helyszínre gyorsan kiérkező rendőrök a személyleírás alapján a vádlottat elfogták. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint az előzetes letartóztatás ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

A Büntető Törvénykönyv elkövetett cselekményt 5-től 10-évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra, főügyészségi ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!