Hírek

2015.11.22. 13:31

Az új könyvtár, közösségi ház megépítéséért báloztak Nagyvenyimen

Nagyvenyim - A település új közösségi házának, azon belül is első ütemben a könyvtárnak a megépítését szolgálta az a jótékonysági bál, amelyet az önkormányzat és a művelődési ház szervezett.

Körmendi Erzsébet

Létszámát tekintve ilyen nagyszabású bálnak talán még nem adott otthont a Kossuth iskola tornaterme, mint amilyenen Vargáné Kaiser Katalin polgármester és Mogyorós Mária művelődési ház vezető köszönthette a résztvevőket, környékbeli települési és intézményi vezetőket, helyi vállalkozókat pénteken este.

- Színes álmot dédelget a képviselőtestület az új közösségi ház megépítésének dolgában. Másfél évtizednyi jószomszédság után elválik egymástól a könyvtár és az iskola élete. A gyermeklétszám emelkedése okán szükséges iskolai fejlesztést úgy szeretnénk biztosítani, hogy közben ne csorbuljon, hanem emelkedjék a közművelődés színvonala, és a mai kor elvárásainak megfelelő teret kapjanak a közösségi programok, a már működő és leendő kulturális és szociális szolgáltatások. Ezért szeretnénk két ütemben egy közösségi házat építeni, amelynek első ütemében a könyvtári rész készülne el. Ennek az értéknek a létrehozása a jövőbe vetett hit megnyilvánulása, és összefogással fémjelzett, új korszakot nyit Nagyvenyim életében - hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester. A községben élő dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a bál védnökeként elmondta, hogy a kórházi jótékonysági rendezvényhez hasonlóan ezúttal is azért állnak ki egy állami feladat mellett, hogy még jobbat hozzanak létre. Az iskola tornaterme is a falubeliek összefogással épült annak idején, idézte fel a képviselő, majd a beruházásokról és pályázatokról, a vállalkozók támogatásának erejéről, a könyvtár szerepéről szólt.

A köszöntők után műsorral, majd az önkormányzat alkotók által a nemes célért felajánlott festmények, fotók árverésével, tánccal, beszélgetéssel folytató a jótékonysági bál, amely hajnalig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!