Hírek

2015.03.06. 12:43

Színházban gyakorlatoztak a tűzoltók Dunaújvárosban

Egy könnyűzenei koncert után tartott a hivatásos tűzoltók részére megyei ellenőrző gyakorlatot a katasztrófavédelmi igazgatóság március 5-én, csütörtökön éjszaka a dunaújvárosi színházban. Az intézmény ezzel egybekötve kiürítési gyakorlatot hajtott végre.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában csütörtökön este véget ért egy könnyűzenei koncert, amikor az intézmény igazgatója a színpadon tájékoztatta a közönséget, hogy a koncert végén egy katasztrófavédelmi gyakorlat kezdődik, és – mintha valós tűzeset történt volna – a színház kiürítésére van szükség, ezért arra kérte a nézőket, hogy a menekülési útvonalakon hagyják el az épületet. Az érdeklődők követve az ilyenkor javasolt magatartási formát, fegyelmezetten és gyorsan, alig két perc alatt kimentek a színházból, így a kiürítési gyakorlat sikeres volt.

A dunaújvárosi, sárbogárdi és solti hivatásos tűzoltóknak egy feltételezett veszélyhelyzet alapján kellett végrehajtani a tűzoltási és mentési feladatokat. A gyakorlatterv szerint a színpad alatti kellékjavítóban egy elektromos varrógép zárlat miatt kigyulladt, két dolgozót nem találtak. A tűz átterjedt a színpadra és a díszletekre. Mindeközben a színházban teltházas előadás zajlott, körülbelül háromszáznyolcvan érdeklődővel. A nézőtér kiürítését a biztonsági személyzet megkezdte. A portás elvégezte az épület áramtalanítását, de arról nem tudott, pontosan hányan tartózkodnak még az épületben.

A beavatkozást a helyszínre elsőként kiérkező dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kezdték meg, időközben megérkeztek a sárbogárdi és a solti egységek, akikkel együttműködve, teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben hajtották végre a tűzoltást, az eltűnt dolgozókat felkutatták és kimentették. A gyakorlat eredményesen zárult. A feladatok végrehajtását Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági felügyelő értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!