Hírek

2013.10.11. 10:05

Szivárványos ünnep volt Előszálláson

Előszállás - Jelentős változásokat tapasztalhattak az utóbbi hónapokban az idősellátásban, valamint a gyermekjóléti és szociális gondozás területén Előszálláson.

Rankasz Brigitta

Július elseje óta Előszálláson az idősek nappali ellátása kistérségi intézmény keretén belül működik. A Gyermekek Átmeneti Otthona, Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Szolgáltató Központ vezetője dr. Jászka Ernő. A községben a gyermekjóléti szolgáltatást változatlanul Mészáros Zoltánné, a családsegítést Garamszegi Eszter látja el.Az idősek nappali ellátásának vezetője Nikolinné Héring Edit, gondozónője Szemlerné Kovács Erika. Szeptembertől Jákliné Kovács Éva már nyugdíjas éveire készül. Természetesen az önkormányzat továbbra is gondos gazdája az épületnek, és amiben tudja, segíti az ellátást.

Október negyedikén, pénteken ünnepelték az Idősek Világnapját Előszálláson a Bem utcai idősek klubjában. Nikolinné Héring Edit az idősek nappali ellátásának vezetője kedves köszöntőjével kezdődött a rendezvény:

- Minden ember életében kell, hogy legyenek vágyak, tervek,építő gondolatok, kortól függetlenül. A méltóság, amit a szépkorúak hordoznak, és a tisztelet mellyel feléjük közelítünk ,nem pénz kérdés, hanem egyszerű, szeretetteljes magatartás. Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött - mondta az intézményvezetőnő.

Kedves ajándékként először az iskola negyedikesei mutatták be műsorukat. Törődjél és szeress, mindenki azt mondja, amennyit most adsz, annyit kapsz majd vissza ez volt verseik fő hangulata. Sonkoly Bence kellemes dallamokkal színesítette az összeállítást, melyet szintetizátoron adott elő.

Utána a kiscsoportos ovisok énekeltek, mondókáztak, és Óz,a nagy varázsló segítségével csodákat hoztak. Rózsákat, harmatcseppeket, szivárványt, mellyel elszállt a bánat, s minden ami eddig fájt. Az idősek ölében, velük együtt játszották a Csip-csip csókát, felidézve a gyermekkor emlékképeit. Majd Editke olvasta fel Kárpáti Éva gyönyörű versét. Vendéglátással, jó ízű beszélgetéssel folytatódott a nap, felidézve sok szép emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!