Hírek

2013.06.19. 16:41

Szívből ajánlott és szívhez szóló tárlat

Dunaújváros - Jövő szerdáig látható a Tesco előterében az a különleges kiállítás, amely Londoni Paralimpián készült díjnyertes fotókat mutatja be.

Körmendi Erzsébet

Magyarországi körútján Dunaújvárosban érkezett az a lenyűgöző fotókiállítás, amely a Londoni Paralimpia pillanatait mutatja be: a fogyatékkal élők bizonyítási vágya, akaratereje és hite tükröződik a képeken, amelyek ámulatba ejtenek és letaglóznak. Cserna Gábor szívből ajánlotta a tárlatot, annál is inkább, mert mint mondta büszkék vagyunk Gurisatti Gyulára, és Szepesi Attila alpolgármesterre, akiről kevesen tudják, tagja volt a paralimpiai asztalitenisz magyar válogatottnak.

A szerda délutáni kiállításmegnyitó kiegészült egy színvonalas intmeraktív programmal, játékkal. A kerekesszékes akadálypálya mellett játékos bemutatót tartottak a Dab Docler tagjai, úgynevezett érzékenyítő labdaedzést mutattak be a DPASE focistái, de volt görkorcsolyás bemutató, és Gurisatti Gyula paralimpikonnal próbálhatták ki a sportlövészetet az érdeklődők. Bernau Péter, a Magyar paralimpiai Bizottság sajtószóvivője azzal a meggyőződéssel ajánlotta a fotókiállítást az érdeklődőknek, hogy reméli, Gurisatti Gyula példáját követve több paralimpikon is bekerül majd Dunaújvárosból a válogatottba. Ehhez jelenthetnek motivációt a Londonban készült fotók, amelyek még egy hétig, jövő szerdáig tekinthetők meg a Tesco előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!