Hírek

2013.03.18. 18:19

Szoboravatás és márciusi ünnepi műsor Perkátán

Perkáta - A hóvihar elfújta a község márciusi ünnepét múlt pénteken de hétfőn bepótolták. Új Petőfi szobrot avattak, a művelődési házban pedig az iskola adott műsort.

Pekarek János

A hóvihar miatt múlt pénteken elmaradt március 15-i ünnepséget és szoboravatást hétfőn délután rendezték meg Perkátán, a községháza előtti téren és a kultúrotthonban. A téren Kelemen Anna, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola növendékének pályázatot nyert Petőfi-mellszobrát (Laki Ferenc adományát) avatták fel ünnepélyes keretek között. A művelődési házban pedig a helybéli Hunyady Mátyás Általános Iskola é Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak remekbeszabott műsorát tekinthették meg a faluból egybegyűltek az iskola igazgatójának, Szilasy Lászlónak ünnepi beszéde után.

- E nem éppen tavaszi napon a 165 évvel ezelőtti forradalmi tavaszra emlékezünk! - kezdte megemlékezését az igazgató, aki utalt, hogy a napokban is megmutatkozott: nagy bajban a magyarokra jellemző az önkéntes összefogás. Az iskolások dramatizálva adták elő a 48-as forradalom főbb eseményeit, eredeti dokumentumok alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!