Hírek

2008.07.23. 02:29

Szociális alapú gyermekétkeztetés

Dunaújváros - Közel háromszáz gyermek vehet részt Dunaújvárosban a szociális alapú nyári étkeztetési akcióban, amelyet állami támogatásból finanszíroznak. Idén a tavalyi létszámnál százzal több gyerek kaphat naponta egy meleg ebédet

Szabó Betty

A napi egyszeri meleg ételt a hét öt napján elsősorban azon családok gyermekei kapják, amelyeknek az önkormányzat rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt juttat. Miután az állam döntött a forrás biztosításáról és a nagyságrendről, ezt követően a helyi közgyűlés pályázatot írt ki. E pályázaton végül az Ayrin Kft. lett a nyertes. A Béke étterem mellett a Béke városrészi és a Római városrészben található tálalókonyhákon adják ki a napi adagokat. A Béke étteremben az ételhordós elvitel mellett választható megoldás az is, ha helyben elfogyasztják az érintettek az ételt. Az ebédjegyeket július 14-én már ki is osztották az azt követő három hétre, a jegyek felhasználásával naponta háromféle menüből választhatnak az igénybevevők.

Az idei évben jóval több pénzt kapott a város e célra, így a tavalyi százkilencven segélyezettel szemben közel háromszáz gyerek lehet részese az akciónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!