Hírek

2014.12.09. 19:01

Szociális bolt lesz újra, egy ideig...

Dunaújváros - Érdemes szemmel tartani a volt vöröskeresztes boltot a Technikumban: sűrűn lesznek események ott!

Pekarek János

Ha minden jól megy, akkor hamarosan újra életre kel az egykori vöröskeresztes, a népnyelvben szociális boltként emlegetett Esze Tamás utcai kis üzlethelyiség.

Az már biztos, hogy december 13-án reggel kilenc órától délután háromig megnyílik ott egy kisbaba-, gyerek- és felnőttruhabörze, bolhapiaccal együtt.

A tábla ne tévesszen meg senkit: de mégis marad belőle valami

Vagyis: akinek használt, de még használható ruhái vannak az említett korosztályokban, ott eladhatja, elcserélheti, más használati cikkeivel együtt. Ezzel egyidőben adománygyűjtést is kezdődik a szociális szempontból rászoruló technikumi lakóknak, időseknek és sokgyerekeseknek vagy magányosoknak egyaránt. Ennek keretében játékokat, ruhákat, élelmiszert mi több karácsonyi díszeket is várnak a nemeslelkű felajánlóktól.

Ezeket az adományokat a körzetben működő védőnők és óvónők tájékozott segítségével fogják szétosztani a negyed lakói között.

Az adománygyűjtés egészen december 20-ig folytatódik majd. Ennek érdekében naponta kétszer kinyit majd a kis bolt, egyszer délelőtt, egyszer délután.

A bolt további sorsáról még zajlanak az egyeztetések a civilek részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!