Hírek

2014.12.23. 17:55

Szociális klub és börze lehet az elhagyott bolthelyiségből

Sikerrel zárult az a civil kezdeményezés, amelynek során egy leendő szociális klub alapjait fektették le.

Pekarek János

Ahogyan lapunkban is tudósítottunk róla, igen nagy sikerrel zárult (erre az évre!) az az akció, amelyet a Technikum városrész Esze Tamás utcájában, egy elhagyott üzlethelyiségben szervezett egy teljesen civil csoport. December 20-án délután osztották ki azokat az adományokat, amiket a környék (közelebbi és távolabbi környék lakói, valamint vállalkozások) felajánlásaiból származtak.

Nagyné Berta Zsanett, az akció szervezője lapunknak elmondta: különösen sokat köszönhetnek (más vállalkozások, támogatók mellett) a Kemiker Kft-nek, s tulajdonosának, Márton Zoltánnak. Hasonlóképpen köszönettel tartoznak, mondta Berta Zsanett, a Hosszú Biztonsági Szolgálatnak, amely az ételosztásukhoz: a zsíroskenyerekhez és a teákhoz nyújtott komoly támogatást.

Nagy volt a forgalom az Esze Tamás utcai helyiségben. Jobbra: Nagyné Berta Zsanett, az elképzelés kiötlője(Fotó: A. G.)

Mint megírtuk, a Technikumban (Iván László helyi képviselő támogatásával) egyfajta szociális klubot nyitnak az Esze Tamás utcában. Ott rendezték december 20-án az adományosztást is, a Legyél te is valakinek az angyalkája! címmel. Emellett két decemberi hétvégén is volt ott baba-, gyermek- és felnőttruha börze, valamint bolhapiac, amelyen mindeki áruba bocsáthatta megunt vagy szükségtelenné vált holmijait. A forgalom alapja ráadásul vagy egy kedvezményes ár, vagy pedig valamilyen cserebere volt. Mondjuk: egy gyerekkocsit négy kezeslábasért – vagy hasonló...

Az egyik megajándékozott gyermek: Farkas Martin a klubban

A tervek azonban egészen a jövő évig érnek, s talán azon is túl! Nagyné elmondása szerint egyfajta szociális klubot szeretnének kialakítani az Esze Tamás utcai helyiségből. Amit már kifestettek egyébként, kell-e mondani: a Kemiker támogatásával, Nagyné, a férje, a testvére és az apja közreműködésével. Úgy tervezik, hogy az új évben is legalább havonta egyszer kinyitják a helyiséget, börzére, gyerekjátszóházra, valamint időseknek szóló klubdélutánra.

Zsanett felvetette: tapasztalatai szerint karácsony előtt szinte mindenki gyűjteni akar a szegények, hátrányos helyzetűek, elsettek javára. Ami dicséretes! Viszont ezek az összehangolatlan akciók sokszor egymást gyengítik. Meg kellene szervezni a dolgot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!