Hírek

2013.05.20. 15:09

Szögletkerti vigadalom a Szállás-napokon

Előszállás - A Hagyományőrző Szállás-napok szombati folytatása legalább olyan volt, mint a nyitány: a Szögletkertben gyűlt össze a falu apraja nagyja, hogy egy kellemes napot töltsön el együtt.

Körmendi Erzsébet

A kakas szépségverseny  igazi kuriózumnak számít Előszálláson. Miként döntik el az ítészek melyik a legszebb kapirgáló? Ez talány marad számunkra, az viszont bizonyos, hogy ezúttal is színpompás tollazattal megáldott, gyönyörű tartású tarajosokban gyönyörködhetett a közönség. Hirdettek nagy, illetve kicsi kategóriát...

A nagyok valóban hatalmas kakasok voltak - házőrzőnek is elmennének, fogalmazott a kollégám. Lényeg a lényeg, az óriások közül Nyúl József tarajosa lett a király. Második Babrányi Jánosné és harmadik Szili László kakasa. A kicsik tulajdonosai között a sorrend: első Molnár Roland, második Kló Ferenc, harmadik Tóth Blanka és Tóth Balázs.

Fotó: Lázár Zsolt

A borverseny  vörös kategóriáját Horváth Imre nyerte. Ezüstérmes bora Bognár Istvánnak van, bronzérmes pedig Keresztes Tibornak. A fehér kategóriában a helyezettek sorrendje: Kiss István, Molnár József és Horváth Sándor.

A látvány, a jó társaság, kiváló nedűk mellett az étkek felhozatala sem volt utolsó. A főzőversenyre ezúttal is nagyon sokan neveztek. Famíliák és baráti társaságok vertek sátort a Szögletkert körül, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt. A bográcsozást az Öreg baknyúl csapata nyerte nyúlpaprikással, a bronzérmet pedig az Útravaló gárda kapta az Anci módra készült zúzával.  Második lett a Madár-Eper duó szarvaspörkölttel,  és ugyanez a kompánia ötödik helyezést is bezsebelt halászléjével.  Madárné Eper Mária  szerint a két említett étken kívül csülökpörköltet és parasztkáposztát is főztek. Ugyanis harmincfős társaság vendéglátására készültek, tette hozzá Eper László.

A vendégváró sátrak mellett önkéntes munka tanácsadás és ingyenes családfakutatás is volt a helyszínen.  Gyereknapi előzetesként népi játékok fesztiválja, LEGO- és hüllőkiállítás nyűgözte le a kicsiket. A felnőtteknek  Csamangó Éva természetgyógyász adott hasznos tanácsokat,  dr. Kádas Zsófia  csapatánál jelentkezhettek egészségügyi szűrővizsgálatra.

A színpadon  egymást váltották a fellépők kora délutántól: hastáncosok, country táncosok, versenytáncosok mellett felléptek az óvoda  mazsorettjei, valamint kangoo, néptánc, aikido bemutató szórakoztatta a nagyérdeműt. Este Kállay-Saunders András koncert, majd utcabál, tűzijáték, tűzzsonglőrök, rock and roll show... -  a már  felsoroltakon kívül mivel is jellemezhetnénk jobban a napot, mint a záró programot adó zenekar nevével: Mi-Csodabuli! volt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!