Hírek

2014.11.27. 14:15

PET-palackokat zsugorítanak a Dunaferr középiskolásai

Dunaújváros - Az érettségi feltételeként előírt közösségi szolgálat keretein belül végezhetik a Dunaferr iskola diákjai a PET palack zsugorítást.

Körmendi Erzsébet

Csapó Gábor és Simon Lajos a szerződéskötés után (Fotó: Dunaferr iskola)

Az együttműködésről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Simon Lajos, a GREENPET Nonprofit Kft. ügyvezetője és Csapó Gábor, a Dunaferr Szakközép-és Szakiskola igazgatója.

- Tanítunk, nevelünk és felkészítünk az életre. A környezettudatosság pedig nem is csak nevelési kérdés, sokkal inkább jól felfogott érdekünk - fogalmazott Csapó Gábor igazgató. Az iskola vezetője hozzá tette: - A PET palackos újrahasznosítási programunkat mintaprogramnak tekintjük, ajánljuk mindenkinek és természetesen szeretnénk majd tovább is lépni. Simon Lajos szerint nem az a cél, hogy kampányszerűen durranjon nagyot a történet és aztán elfelejtsük, hanem fenntarthatóan működjön a folyamatot. Ezért is tervezik, hogy bevonnak más intézményeket is a programba.

A GREENPET 20 elektromos háztartási PET palack zsugorító készüléket helyez ki az iskolába. A közösségi szolgálatra kötelezett tanulók ezekkel a készülékekkel, mentor felügyeletében, vagy szülői beleegyező nyilatkozattal otthon, PET palackokat zsugorítanak, elősegítik atz újrahasznosításukat. A tele zsákokat az iskola által meghatározott időpontokban adják le, amelyeket a szervező költségére a Magyar Posta még másnap elszállít.

Egy óra közösségi szolgálat teljesítéséhez hatvan darab PET palackot kell összezsugorítani és leadni ahhoz, hogy a szervezet a teljesítést igazolja a diáknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!