Hírek

2014.09.25. 21:05

Szombaton átadják a Városháza teret, az új házasságkötőt és a rendezvénytermet

Dunaújváros - A városközpont rehabilitációjának utolsó, leginkább várt eseménye következik szombaton, amikor az Itthon vagy! Magyarország szeretlek program részeként hivatalosan átadják.

Gallai Péter

Erről az eseményről tartott Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatót, amit azzal kezdett: – Nyilván sok konfliktust, türelmetlenséget okozott az az időszak, amíg a főtér a mostani állapotába került, viszont annál örömtelibb, hogy szombaton átadjuk a megújult belvárost és annak legfontosabb elemét, a Városháza teret.

A főtéri utolsó simítások: Tamasik Sándor (elöl) és Csetneki Kornél. Fotó: Ady Géza

Ismertette a projekt lépéseit, ami áprilisban a kormány-ablak épületével kezdődött, amelynek használatát továbbra is díjmentesen biztosítják a járási hivatal részére. Májusban megtörtént a sportpálya átadása. Szombaton pedig a főtér, az új házasságkötő és a kétszáz fős rendezvényterem következik. Délután pedig az új foglalkoztató játszóteret is megnyitják, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzemeltet. Cserna Gábor azt is bejelentette, hogy a főtér új szökőkútjának nevére ötletpályázatot hirdetnek, a javaslatokat október végéig a polgármesteri titkárságra várják. Mindez annak apropóján hangzott el, hogy lapunkban jelent meg a szökőkút beüzemelésének napján egy nyugdíjas pedagógus felvetése: aznap született unokája, Vilmos nevét viselje a kút.

Cserna Gábor polgármester mindenkit vár az átadásra.

A városvezető a DH-n keresztül is mindenkit meghívott az átadásra és az egész napos programokra. Az ünnepélyes avatás 14 órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió élőben közvetít, a Szent Mihály-napi, országos körkapcsolás révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!