Hírek

2017.05.21. 14:55

Az egykori Szórád iskola 1952-ben végzett osztályának diákjai találkoztak

Dunaújváros - Hatvanöt éve búcsúztak iskolájuktól azok a diákok, akik még ma is tartják egymással a kapcsolatot. Egy történet, amely 1952-ben kezdődött.

Szabó Szabolcs

A múlt hét közepén egy valóban különleges invitálás érkezett szerkesztőségünkhöz. Szabó Terézia, az egykori Szórád Márton Általános Iskola 1952-ben végzett diákja fejébe vette, hogy a nagy sikerrel megrendezett, a 60. évet köszöntő osztálytalálkozót követően, ismét összehívja a régi barátokat. A 65. évfordulót ünneplő osztálytalálkozót természetesen sokuk szülőhelyén, Pentelén tartották, egy helyi vendéglőben.

- Immáron hatvanöt éve, hogy elbúcsúztunk szeretett iskolánktól, a Szórádtól, amely rengeteget jelentett számunkra. Bár nehéz évek voltak, mégis kiváló tanárainknak is köszönhetően egy jó közösséget alkottunk. A nagyobb évfordulókra mindig meg is szerveztük az osztálytalálkozókat, amelyekre sajnos egyre kevesebben érkeztek. Hat és fél évtizede 38-an ballagtunk el Pentele iskolájából, mára 18-an maradtunk.

Szerettük volna, ha ezen a szombaton mind együtt tudtunk volna ünnepelni, ám a távolság, a betegség és egyéb gondok miatt tizenketten jelezték, hogy eljönnek közénk, hogy együtt emlékezzünk az önfeledt diákévekre és a sok-sok élményre - tette hozzá a találkozón Szabó Terézia.

Fontos számukra, hogy újra és újra találkozzanak- Természetesen más volt a világ akkor, hatvanöt évvel ezelőtt, mint ma, ám a diáktársaim nevében is mondhatom, hogy mi nagyon szerettünk Pentelén élni, és a jó szívvel emlékezünk az egykori Szórád Márton Általános Iskolában töltött évekről is. Az ilyen találkozók alkalmával természetesen nem csak iskolai élményeket elevenítünk fel, hanem átbeszéljük azt is, kivel mi is történt az utóbbi években, évtizedekben. Bízunk benne, hogy az 70. évforduló alkalmából is megtudjuk majd rendezni ezt a kis osztálytalálkozónkat - tette hozzá a szervező Szabó Terézia. A régi diákokat meglátogatta szombaton délután Szabó Tamás, a Pentele Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki a Szórád iskola 100 évét bemutató emlékkönyvvel lepte meg a jeles évfordulót ünneplőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!