Hírek

2017.05.23. 20:05

Szoros programok a vendégeknek a Loránffy iskolában

DUNAÚJVÁROS Tartalmas, sűrű programot készítettek elő erdélyi vendégeiknek a Lorántffy iskola diákjai, tanárai.

Balla Tibor

A reggeli után rögtön az iskola főépületébe vonultak át, hogy saját szemükkel láthassák, milyen körülmények között tanulnak Magyarországon a szakképző iskola diákjai. Innen a számukra sokkal érdekesebb helyszín felé vették az irányt, az iskola gyakorlati oktatóbázisa felé. Ott aztán beleshettek a kémiai laborba, ahol a lorántffys tanulók magyarázták el, hogyan működnek a különböző műszerek, milyen kísérleteket végeznek, ezek némelyikét a vendégek is kipróbálhatták.

A fiúk szótlanul merültek el a frizurakészítés rejtelmeiben a fodrászok gyakorlati helyén Fotó: Ady Géza

Bizonyára számukra még ennél is kevésbé ismert terület volt például az ápolótanulók oktatási helye, ahol bábukon gyakorolhatják az elesett, beteg emberek ellátását. Természetesen bekukkantottak a bőrdíszműves műhelybe is, megcsodálva a szebbnél szebb, a diákok által készített bőrtárgyakat. Nem feltételezem, hogy a csoport közel harminc fiútagja a fodrászmesterség szakmai fogásaiban merült volna el, ennek ellenére örömmel időztek el az egymás haján gyakoroló tanulólányok társaságában, csakúgy, ahogyan a kozmetikustanulók birodalmában is.

A délután folyamán már a városból is kimozdultak, látogatást tettek a Rétimajorban, ahol hozzájuk közelebb álló területtel, a halgazdasággal ismerkedtek. Itt különféle növényeket is gyűjtöttek, hogy később együtt gyakorolják a növényhatározást, és a magyar-magyar kapcsolat erősítésének szellemében megvitassák nemcsak azt, hogy mire is lehet használni, de azt is, hogyan nevezik az ő szülőföldjükön, és hogyan nálunk. Este sem volt pihenő, táncház várta a társaságot, majd a szalonnasütéskor maguk készítették a vacsorájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!