Hírek

2017.02.26. 19:15

Véradómozgalmat hirdettek a középiskolások számára

Dunaújváros - A vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének vezetője, Feth Katalin igyekszik minél többféle módot kitalálni, hogy újabb véradókat toborozzon. Most a diákokat célozták meg.

Balla Tibor

A felsőoktatásban már egy évtizede hirdetnek versenyt a véradók között, hiszen rendkívül fontos, hogy hosszú távon rendelkezésre álljon a kórházakban, a mentőknél a megfelelő mennyiségű vér, vérkészítmény. Ehhez pedig visszatérő véradókra van szükség.

A toborzást pedig a legcélszerűbb a legfiatalabbaknál elkezdeni, hiszen ők tudnak a leghosszabb ideig résztvenni a véradómozgalomban. Ez esetben a legfiatalabbak a 18. életévüket már betöltött középiskolás diákok, akik véradásra alkalmasak, tehát egészségesnek érzik magukat, rendelkeznek a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal (fényképes igazolvány, lakcímkártya, tajszám), testsúlyuk meghaladja az 50 kilogrammot.

Feth Katalin területi vezető Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Diákvér elnevezésű véradómozgalomban nemcsak a középiskolás diákok vehetnek részt, hanem tanáraik, valamint az iskola valamennyi dolgozója, szüleik és a rokonaik is. A mozgalomtól a vöröskereszt munkatársai több száz új véradó jelentkezését várják.

Az első helyezett jutalma a vöröskereszt vándorserlege lesz, de a versengésben nyertes iskolából a véradásban résztvevők mindegyikét megvendégelik üdítővel, tortával, süteménnyel.

Már folynak az egyeztetések az igazgatókkal, de az már biztos, hogy március 2-án 8 és 11 között a Dunaferr Villamos Tagozatában, március 7-én délelőtt pedig Rudas iskolában lesz véradás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!