Hírek

2016.10.17. 16:31

Születésnapos Annamatia - Dalostársakkal ünnepelt a harmincöt éves dunaföldvári női kar

Dunaföldvár - Szép sikerekkel telített három és fél évtizedét ünnepelte dalostársaival szombaton az Annamatia kórusa.

Szabó Szabolcs

Férfiszemmel ez a legszebb női kar - hangulatosra sikeredett köszöntőjében így fordult a település egyik büszkesége, a fennállásának 35. évét ünneplő Annamatia kórus felé Horváth Zsolt polgármester a Beszédes József Általános Iskola aulájában szombaton este, ahol szépszámú közönség mellett dalostársakkal ünnepelt a méltán megbecsült kar. A városvezető természetesen az Annamatia három és fél évtizedes kulturális teljesítményét is méltatta, kiemelve, hogy az ilyen és ehhez hasonló patrióta civil közösségek miatt élhető település a Duna-parti kisváros. Tartva a születésnapi kötelezőket a gratulációk sorát a pályatársa Cantemus Kamarakórus folytatta, a dicsérő szavak mellett bőséges virágesővel. Az igazi ajándékot azonban a hallgatóság kapta, hiszen mint az Annamatia-t 1998 óta karnagyként kormányzó Kun Erika kiemelte, az este tematikája azon alapötletre épült, hogy minden érdeklődő számára bizonyítsák: közösen, kórusban énekelni felemelő élmény, amely magával ragadja az embert.

Kun Erika az Annamatia karnagya az ünnepelt kórus szép sikereit is felidézte szombaton este

Így is történt, már a hivatalos kezdés előtt is. A fent említett Cantemus épp az örökérvényű La cucaracha (A csótány - a szerk.) világhírű spanyol nyelvű népdallal melegített, amikor érkezett a repetára történő felszólítás és a következő taktusnál már zengett is az aula. A folytatásban ezen alaprecept nem változott, a meghívott dalostársak - a balatonföldvári Sonoro Kórus, a Paksi Pedagógus Kórus, nagyvenyimi Fontana Női Kar, Bölcskei Női Kar, Cantemus Kamarakórus - a felkérésnek megfelelően inkább a kórusművészet könnyen fogyasztható, ám mégis minőségi szekciójából válogatták műsorukat, amelyre rendre egy-egy nagy közös énekléssel zárult.

A Kossuth utcai Beszédes József iskola aulájában arénaszerű elrendezésben foglaltak helyet a közösen ünneplő kórusok Fotó: A szerző

Kórusban énekelni kitartást, fegyelmet, kooperálást, koncentrációt igényel, ám mégis egy kötetlen közösségi kifejezésforma - így definiálta az együtténeklés titkát Kun Erika és mindezt érzékletesen is bizonyították a fellépők.

A szombat esti kis kórusfiesztán természetesen felidézték az Annamatia történetének jelentősebb állomásait is, fontos és kiemelkedő külföldi szerepléseket, a szépen csillogó arany, ezüst és bronz minősítéseket, Dunaföldvár testvártelepülésein aratott sikereket. Mindezekért is zúgott a vastaps az ünnepi hangverseny végén az iskola aulájában. Mit is írhatnánk zárásként: Folytassa, Annamatia!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!