Hírek

2015.07.01. 17:39

A Ligetben ünnepel pénteken az 5 éves BeatKOHO

Dunaújváros - Ötödik születésnapját egy nyári örömkoncerttel ünnepli pénteken a Ligetben Újváros hip-hop szcénájának országosan is egyre inkább fénylő csillaga, a BeatKOHO.

Szabó Szabolcs

E lapban az utóbbi években már szinte mindent elmondtunk arról, hogy miért is érdemes figyelemmel követni a roppant szimpatikus és tehetséges arcokból verbuválódott BeatKOHO kollektíváját, amely a kötelező skatulyabeosztás szerint az élőzenés hip-hop kategóriájában alkot maradandót, ám ha valaki járt már a kohós koncerten, az tudja, hogy ennél azért jóval többről van szó.

Gyúrás a próbateremben. Köszöntse fel Ön is pénteken este az újvárosi hip-hop vezércsillagait

A júniusi DUDIK-on is tisztes bulit nyomtak a srácok és bizonyára így lesz ez pénteken este nyolc órától is a Liget színpadán.

Bemelegítésként következzen egy mélyen feltáró jellegű, anno a stúdióteremben rögzített interjúrészlet még tavalyról:

Az utóbbi időben már éreztünk, hogy szűkös lett számunkra a magunk által is felépített tér, ezért váltottunk. Ennek számos oka van. Egyrészt, mi is változtunk, bízunk benne, hogy fejlődtünk zeneileg és prozódiailag is. Szakítani akartunk ezzel a lakótelepi, iparvárosi imázzsal. Alapvetően természetesen semmi gondunk ezzel, hiszen tudjuk, honnan jöttünk és büszkék vagyunk Dunaújvárosra, de úgy éreztük váltani kell, tovább kell menni az úton. Már a kezdetekkor egy élő zenés hip-hop produkcióban gondolkodtunk, amely számos más zenei irányzatból is táplálkozik, így a Hibátlan címmel nemrég megjelent EP-nél is volt hová nyúlnunk. A hip-hop megmaradt számunkra, mint formanyelv, amelynek segítségével el tudjuk juttatni az üzenetünket, de nem cipeljük kötelező érvénnyel magunkkal a műfaj kliséit - fogalmazott Joó László, a BeatKOHO alapítója, a csapat egyik frontembere.

Arról, hogy a kohósok ma miként látják a világot és benne miként is művelik a saját maguknak kiedzett stílust, arról mindenki győződjön meg holnap este a Ligetben. A beugró ezúttal nulla forint!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!