Hírek

2013.09.28. 05:48

Szüretelő rohoisták

Szüreti időket élünk, így a szezonalitás jegyében arra gondolt a Kortárs Művészeti Intézet, hogy egy összművészeti fürtöt ragaszt a két hete, 13-án pénteken népes közönség előtt bemutatkozó Rohoizmus – A kézhezállóvá formáltak elengedése című kiállításhoz, és nem utolsó sorban tovább görgeti a Rohoizmus ügyben útjára bocsátott mozgalmi lavinát.

Szabó Szabolcs

A szervezők, Farkas Bogi és Fehérvári Tamás Rohoista Szüretnek keresztelték el a ma este hat órakor kezdődő lazán szervezett műsorfolyamot. Fehérvári kurátortól azt a felvilágosítást kaptuk, hogy Rohonczi ROHO István képzőművész öt alkotásához öt, az irodalom, a zene és egyéb társművészetekben érdekelt páros gyárt egy-egy különálló produkciót. A szüretelők ezúttal tehát nem visznek, hanem hozzátesznek a jelenleg futó kiállításhoz. Mindezt inspirációs alkotójátéknak nevezeték el. Meglátjuk, mi kerekedik ki belőle az est végére. Lássuk, hát a névsort, akikkel tovább épül a rohoizmus.

IRODALMÁROK: Boda András és Nyulasi Öcaline Zsolt, Kálnay Adél, Kiss Noémi, Solti Gyöngyi, Dobos György

ZENÉSZEK: Szirtes Edina Mókus, Dalai Dávid formáció, Semegi Zoltán, Mészáros Melinda, BeatKOHO Akusztik Mint kiderült, a szervezők hosszú távra terveznek, így a most bemutatkozó szüretelés egy terjedelmesebb inspirációs játék előjátéka lehet. Az ingyenes kultúrszüretet Nyulasi Öcaline Zsolt kormányozza majd a bőség és az ingyenesség jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!