Hírek

2013.09.30. 15:45

Szüreti kavalkád Venyimen

Nagyvenyim - A nagyvenyimi Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda szüreti mulatságot tartott múlt pénteken.

Teleki György

Az őszi szüreti kavalkád tízéves múltra tekint vissza a Nefelejcsben. Minden évben vendégeket hívnak, így idén a mezőfalvi ovisok, valamint a dunaújvárosi Zalka Máté és Napsugár Óvoda apróságai tették tiszteletüket Nagyvenyimen.

Benedekné Sajti Julianna intézményvezető köszöntője után Kanyar Ágnes népdala, valamint a vendéglátó óvodapedagógusok közös éneke nyitotta meg a rendezvényt. Mindegyik ovis csoport zenés műsorral készült. A hűvös idő ellenére is jól érezték magukat a résztvevők, mustot készítettek, hagyományos szüreti játékokkal gesztenyedobással, kukoricamorzsolással töltötték a délelőttöt. Az óvoda egész udvarát birtokba vették a picik: táncoltak, kergetőztek, bújócskáztak. Minden gyermek kapott zsákbamacskát. Ínycsiklandozó rétessel, kemencében sült almával és tökkel csillapíthatták éhségüket a gyerekek, majd a finom falatokat friss musttal öblíthették le.

Délután a szülőknek is kedveskedtek műsorral az óvoda dolgozói. A Dálnoki István Györök Mónika páros néptánca színesítette a programot.

A gyermekek által készített ajándékokkal, a szülők süteményeivel, valamint a helyben készült lángos megvásárlásával támogathatták a vendégek az intézményt.

Az idei szüreti mulatság is színvonalas volt. A hagyományos népi értékek kerültek ismét előtérbe, ezzel is tükrözve az óvoda szellemiségét és igényességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!