Hírek

2015.10.11. 17:14

Szüreti mókák - Felvonulás és bál várta a baracsiakat

Baracs - Több százan vettek részt szombaton a település hagyományos szüreti felvonulásán és az azt követő mulatságon.

Szabó Szabolcs

A Baracsi Nagycsaládosok Egyesülete szombaton immáron tizenkilencedik alkalommal rendezte meg hagyományos szüreti felvonulását, majd az azt követő szüreti batyus bált.

A felvonulók már délelőtt tíz órakor gyülekeztek a faluház előtt a felvonulás pedig valamivel tizenegy óra után indult útjára a templomosi buszfordulótól.

A vidám, népviseletben öltözött menetet lovasok kísérték végig a településen. A szüreti felvonulás tizenhárom állomást érintett és mindenhol nagy örömmel fogadták a felvonulókat a baracsiak. A menet végül délután négy óra után futott be a Faluházhoz. Egy rövidke pihenő után este pedig szüreti batyus bálra várták a közönséget.

Az este nyolc órakor kezdődő mulatság a baracsai néptáncosok látványos műsorával indult.

Suplicz Mihály, a Baracs Néptáncegyüttes vezetője elmondta, hogy a remek hangulatú felvonuláson és bálon több százan vettek részt, a szüreti mulatságon pedig hajnalig szól a muzsika a résztvevő legnagyobb örömére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!