Hírek

2017.05.03. 16:45

Dunaújvárosi szűrővizsgálat: start

Egy alkalommal tíz gyereket vizsgálhatnak a Szent Pantaleon kórház szemészeti osztályán egy új géppel.

Pekarek János

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és a "Látó Szemért" Alapítvány forrásaiból szerezték be azt a Plusoptix A09 típusú kézi autorefraktométert, amely a gyermekek objektív látásvizsgálatára alkalmas készülék.

Ezzel egyszerűen kiszűrhető már gyermekkorban több szembetegség, fejlődési rendellenesség, valamint a fénytörési hibák. A vizsgálat ráadásul mintegy két méterről történik, egyszerre mindkét szemen: vagyis nem megterhelő a gyerekek számára.

A kórház szemészeti osztályának szakemberei vállalták, hogy rendszeres szűrővizsgálatokat szerveznek és végeznek az iskolás kor előtt a dunaújvárosi gyerekek számára, hogy kiszűrhessék azokat, akik a fokozott megterhelés hatására később biztosan szemüvegesekké válnának. A város önkormányzata és Cserna Gábor polgármester is felkarolta ezt a kezdeményezést, és a városi óvodával egyeztetve május 3-án, szerdán már meg is történt az első gyermek-szűrővizsgálat a kórházban. Folytatása minden szerdán 9-11 óra között. PJ


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!