Hírek

2017.01.20. 16:10

Táblák, útjelzések: program az átláthatóbb, biztonságosabb közlekedésért

Dunaújváros - A lakosság segítségével gondolná újra, egyes, több szempontból is tisztázatlan, de legalábbis kérdéses közlekedési helyzetet a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, amely pénteken mutatta be elképzeléseit.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon tartott pénteki sajtótájékoztatón Kőhalmi László főtörzszászlós, a DBB titkára elmondta, a kapitányság illetékességi területén rendszeresen foglalkoznak azokkal a közlekedési szituációkkal, amelyek esetleges balesetveszélyt jelenthetnek. Ennek érdekében folyamatosan egyeztetnek a társszervezetek képviselőivel és a hivatásos sofőrökkel, közlekedési szakemberekkel. A január 20-án útjára bocsátott, Tegyünk együtt a balesetmentes közlekedésért elnevezésű program célja, hogy a lakosságot is bevonják e folyamatba.

Soltész Gyula, Kőhalmi László és Pásti Norbert a helyi rendőrkapitányságon tartott tájékoztatón Fotó: Ady Géza

- Arra kérjük a közlekedőket, hogy az általuk tisztázatlannak ítélt közlekedési helyzetet fényképezzék le, írják le meglátásaikat és mindezt elektronikus levél formájában küldjék el legkésőbb március 20-ig az [email protected] címre. A beérkezett felvetéseket a rendőrség munkatársai és az akcióhoz csatlakozó szakemberek megvizsgálják, majd megoldási javaslatot dolgoznak ki, ha erre szükség van. A tájékoztatón Soltész Gyula, a Magyar Közút NZrt. dunaújvárosi mérnökségének vezetője kiemelte, munkájuk során számos olyan közlekedési táblával, útjelzéssel találkoznak, amelyet érdemes lenne újragondolni, esetleg áthelyezni a biztonságosabb és átláthatóbb közlekedés érdekében, ezért is csatlakoztak örömmel a rendőrség kezdeményezéséhez, amelyet folyamatosan figyelemmel kísérnek majd. Pásti Norbert, az önkormányzat közterület-felügyelője, hozzátette: a város útjain több ezer közlekedési tábla található, ennek több mint 80 százalékát évtizedekkel ezelőtt helyezték ki, ám azóta jelentősen módosultak a közlekedési feltételek, így adott esetben változás is szükséges lehet. A következő két hónap munkája e folyamatot is elősegítheti.

A helyi rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság a lakossági együttműködés által a közúti közlekedési balesetek számának csökkenését tűzte ki célul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!