Hírek

2011.10.12. 02:25

Táborállás: fél év után mérés

Dunaújváros - Fél év után ismét vizsgálták a táborállási löszpart csúszását. Az eredmények biztatóak. Az már kevésbé, hogy a lakók szerint idén nem indul meg a védekezési munka.

Szigeti Sándor

A táborállási ingatlantulajdonosok képviselője hozzátette: az Ivó utca és a Harcsa utca közötti mélyedés azonban továbbra is roskad.

- Amikor a csúszás megtörtént, eleinte két hetente, majd költségkímélési okok miatt havonta voltak mérések. Április óta viszont egyetlen vizsgálat sem történt. Az önkormányzat abban bízott, hogy már nyáron megindulhatnak a védekezési munkák, és akkor elvégzik az új méréseket. Mostanra azonban úgy látni, hogy az idei évben már nem kezdődik meg a védművek kiépítése Táborálláson - vélekedik Orgovány Zoltán.

- Még két hét, mire aláírják a támogatói szerződést. Ezután kell kiírni a közbeszerzési pályázatot a kivitelezési terv elkészítésére. Ha ennek a győztese ismert, és van kiviteli terv, akkor pedig a kivitelezőt kell pályázaton kiválasztani. Ebből november-decembernél előbb szerintem semmi nem lesz. Télen pedig nem lehet dolgozni majd a löszparton - jegyzi meg a tulajdonosok képviselője.

A helyiek mindenesetre a mostani mérésnek örülnek. Így legalább már biztosan tudják, a száraz nyári hónapokban nem romlott a helyzet.Dr. Kukorelli Sándor, Dunaújváros jegyzője, és Szendrődi Tibor, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője most hétfőn találkozott azokkal az gatlantulajdonosokkal, akik nem járultak hozzá telkeiken a védekezési munkák megkezdéséhez, vagy ezt feltételekhez kötötték. Főként a védművekhez való hozzáférést biztosító önkormányzati szolgálai jog bejegyzését sérelmezik a tulajdonosok. Bár nyitott kérdések maradtak, az önkormányzat további egyeztetést ígért a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!