Hírek

2017.07.13. 17:05

Tábori élményözön - Vízpart helyett könyvtárszobában töltötték az időt

BARACS Tomboló kánikulában nem mindenki a habok felé veszi az irányt, inkább a bibliotéka hűs szobáiban keres oltalmat és felüdülést.

Horváth László

Így tett tizennégy baracsi gyerek is a Faluház könyvtárában, akik a július 3. és 7. között tartó olvasótábort gondolták remek vakációs élménynek. Mennyire jól terveztek a gyerekek, arról Gárgyánné Gyöngyi könyvtárvezető adott lapunknak tájékoztatót.

A bábozás nagy kedvenc volt a táborban, amit szinte minden nap ismételni kellett. Középen a gyerekek között Gárgyánné Gyöngyi könyvtár- és táborvezető Fotó: Amatőr felvétel

- Színes és élvezetes programokkal töltöttük meg a gyerekek tábori idejét, amikor nem arra kell gondolni, hogy leülünk a sarokba és reggeltől estig olvasunk. Minden napra szerveztünk különleges foglalkozást. Az első alkalommal Kápolnási Attila és felesége hozta el bábfiguráit egy előadásra. Szintén nagy élményt jelentett a hangszeres és népdalbemutató, amit a fiamnak, Gárgyán Zoltánnak köszönhetünk - mondta el érdeklődésünkre a könyvtáros. Majd elújságolta azt is:

- Harmadnap Volman Ferenc, a malomjáték Európa-bajnokságának második és harmadik helyezettje tanította a gyerekeket a táblás játékok fortélyaira. Negyedikként Miskolczi Ildikó bőrdíszműves tartott kézműves-foglalkozást. Az ötödik befejező napon mesefilmvetítés, beszélgetés zárta a baracsi gyerekek olvasó táborát. Természetesen a programok sorából az olvasás, a könyvek forgatása sem maradt ki. Könyvajánló, szólánc-játékok, versolvasás, mese és versíróverseny szolgálta a szórakozás mellett a szellemi felüdülést. Az ötnapos ingyenes táborból sok élménnyel térhettek haza a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!