Hírek

2014.08.06. 13:40

Évről évre népszerűbb a nagyvenyimi iskola napközis programsorozata

Nagyvenyim - Tizenkettedik éve szervez nyári napközis tábort a Kossuth Lajos Általános Iskola a tanév befejezése után.

Körmendi Erzsébet

Eleinte 20-30 diák gyűlt össze ezen a nyolcnapos táboron, majd az igény egyre nagyobb lett. Tavaly és idén már általában 50 feletti volt a létszám. Az iskola pedagógusai projektekben játszanak, dolgoznak együtt az ide jelentkező tanulókkal, akiknek nagy része az iskola tanulója, de kívülről is fogadnak általános iskoláskorú gyermekeket: barátokat, unokatestvéreket, szomszédokat. Vannak évek óta visszatérő külsős táborlakók, akik a változatos programokért, a barátokért, és a jó hangulatért térnek vissza.

Czimmer Éva és Kissné Ságodi Györgyi (elöl jobbra) a táborozó diákokkal a balatonakali táborban

Az idei tanévben négy projektnek lehettek aktív tagjai a tanulók. Megismerkedhettek a dzsungel rejtelmeivel, állataival, életével Góczánné Renyák Éva és Tóth Szilvia segítségével, akik harci díszbe öltöztetve a gyerekeket egy igazi áldozati táncot tanítottak be. A leendő elsős tanító nénik, Cziczingerné Nagy Éva és Rédei Zita a csigák életét választották témául: csupa érdekes feladatot oldottak meg a gyerekek, etették, versenyeztették a csapat csigáját és nyaralót építettek neki.

Fantasztikus mozaikokat készített minden csapat. A zene és a sport elengedhetetlen része iskolánk életének. A tanulók mindennap sportoltak és kétszer egész napos uszodai foglalkozáson vettek részt Csikós-Nagy Norbert és Czimmer Éva irányításával. Az utolsó két nap vakációs hangulatot teremtett Gere Szilvia, Tükör Balázs, énekeltek, táncoltak, örömködtek.

A tábori élet elengedhetetlen része volt a fantasztikus ellátás: finom ebéd, lángos, pogácsa, goofry, piskóta tekercs, pizza, fagyi. Kár, hogy ilyen rövid a tábor mondták a gyerekek. Júliusban azonban átadják az iskolát a mesterembereknek, hogy Nagyvenyim önkormányzatának segítségével felújítva, megszépítve kezdjék a tanévet.

Az iskola 33 tanulója töltött el felejthetetlen napokat a Balatonakali Róna üdülőben is, ahová hosszú évek óta visszajár a Czimmer Éva, Kissné Ságodi Gyöngyi által vezetett táborozó csapat. Bár a Balaton-partján a fürdőzésé volt a főszerep, mellette változatos program várt az itt nyaralókra. Balatonfüred nevezetességeinek megtekintése mellett, többször kirándultak hajóval, sportoltak, játszottak és az éjszakai bátorságpróba sem maradhatott el. Mindenki jól érezte magát, az időjárás kegyes volt a venyimiekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!